Огласио се Принц Вилијам: Више не подржавам брата

Војвода од Кембриџа је рекао да је тужан због одлуке принца Харија да се одвоји од краљевске породице и што краљевска породица "више није тим".

Свијет 13.01.2020 | 09:33
Огласио се Принц Вилијам: Више не подржавам брата

"Цео живот сам подржавао брата и штитио сам га, али више не могу. Ми смо сада два одвојена света. Тужан сам због тога. И све што можемо да урадимо, све што ја могу да урадим, то је да их подржимо и да се надамо ће доћи дан када ћемо поново мислити исто. Желим да сви будемо у једном тиму", рекао је принц Вилијам једном пријатељу, у првој изјави након што су принц Хари и његова супруга Меган одлучили да се одрекну свих краљевских дужности и тиме запрепастили британски двор.

Британска краљевска породица састаће се у понедељак да би размотрила даљу будућност војводе и војвоткиње од Сасекса, након што је пар објавио ове недеље да ће се повући са дужности "виших" чланова краљевске породице и постати финансијски независан, пише Сандеј тајмс.

Састанку на имању Сандрингем присуствоваће краљица Елизабета Друга, принц Чарлс, принц Вилијам и принц Хари. Очекује се да се и Меган, војвоткиња од Сасекса, укљући преко видео линка из Канаде, где се тренутно налази.

Ово ће бити први пут да се виши чланови краљевске породице састану након што су Хари и Меган јавно објавили своју жељу, упркос противљењу краљице, да се повуку са својих краљевских дужности и да време проведе између Британије и Северне Америке.

"Сандеј тајмс" преноси таксативно и "дневни ред" састанка и питања која ће бити отворена: које ће званичне дужности обављати Хари и Меган у Британији и иностранству у име краљевске породице и владе, какве титуле ће имати, колико ће новца добити од краљице и принца од Велса након што прогласе "финансијску независност", као и какве комерцијалне послове пар може да ради.

 

Пред састанак на највишем нивоу у краљевској породици, познаваоци прилика наводе да одлуке о улогама Харија и Меган, након што одлучили да се одрекну дужности, морају "пажљиво и промишљено" да буду донете, а да ће наредни кораци бити донети након састанка у понедељак.

Британски лист пише и да је жеља краљице Елизабете Друге да се цела ситуација разреши "на миру, у наредних неколико дана, а не недеља". Очекује се да комплетан план буде договорен и објављен наредне недеље.

(Б92/Тањуг/Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар