Коловози влажни, опрез због поледице

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија по претежно влажним коловозима, а због ниске температуре из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске скрећу пажњу на формирање поледице на свим влажним локалитетима, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима.

Република Српска 13.01.2020 | 08:27
Коловози влажни, опрез због поледице

Из АМС упозоравају на мјестимично смањену видљивост због магле у котлинама и дуж ријечних токова, а на дионицама у усјецима и поред камених косина на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави, измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па возаче из АМС моле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова на реконструкцији раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на том магистралном путу.

Ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, на дионици Брчко-Доња Буковица, због радова на санацији коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз постављене семафоре.

На дионици магистралног пута Дрињача-Коњевић Поље у току је реконстукција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном траком, уз регулацију семафорима.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дијелу регионалних путева Лукавица и Шибошница саобраћај се одвија уз повремене прекиде због радова на санацији коловоза.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На регионалном путу Р-458 Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици /на подручју општине Нови Град/, саобраћај се одвија једном траком.

Забрањен је саобраћај на локалном путу Мала Новска Рујишка-Јоховица због реконструкције два пропуста, док траје забрана возачи могу користити алтернативне правце.

Магла и ниска облачност смањују видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно на ширем подручју Маглаја, Јајца, Доњег Вакуфа, Бихаћа, Кључа, Орашја, Оџака, Јабланице, Сарајева, Зенице, Високог, Какња и Грачанице, те понегдје уз ријеке Дрину, Саву, Врбас и Лашву.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел "Врандук" током дана саобраћај се одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час.

У времену од 21.00 до 00.30 часова возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила тежа од 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због радова спорије се саобраћај одвија и на магистралним путевима Јајце-Црна Ријека /Здаљевац/, Сребреник-Орашје /тунел Орманица/ и Ланиште-Кључ.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар