Незаситим либидом Дијего спасао врсту корњача од изумирања!

Мужјак џиновске корњаче са Галапагоса по имену Дијего спасао је читаву своју врсту од изумирања својим развратним сексуалним животом, а после успешно завршеног 50-годишњег задатка коначно ће бити враћен у дивљину.

Занимљивости 12.01.2020 | 17:59
Незаситим либидом Дијего спасао врсту корњача од изумирања!

Дијегов незаустављиви либидо главни је разлог због којег се популација џиновских корњача са острва Еспањола (део Галапагоских острва) опоравила.

Програм спасавања џиновских корњача започет је шездесетих година када су на острво Санта Круз пребачене преостале корњаче. Дијего је стигао из зоолошког врта у Сан Дијегу.

Када је започео своју кампању промискуитета, Дијего је био један од два мужјака на острву са 12 женки.

Колико је Дијегов либидо био незаустављив сведочи и податак да је популација те колоније скочила на 2.000. Управа националног парка Галапагоских острва верује да је 100-годишњак отац 40 одсто укупне популације.

"Допринео је великом проценту становништва. Срећни смо што имамо прилику да га вратимо у његов дом и природно окружење", рекао је управник парка, Јорге Карион.

Програм опоравка популације корњача је сада завршен, а Дијего се у марту враћа на Еспањолу, са које је пре 80 година одведен у оквиру научне експедиције. Тридесет година након напуштања Галапагоских острва, укључен је у програм парења на острву Санта Круз.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар