Аустралијанци из авиона избацују мркву за животиње

Велики број авиона тренутно се користи у операцији “Роцк Wаллабy” како би се нахраниле гладне животиње које су преживјеле велике аустралијске пожаре који трају већ три мјесеца.

Свијет 12.01.2020 | 17:20
Аустралијанци из авиона избацују мркву за животиње

Влада Новог Јужног Велса покренула је операцију “Роцк Wаллабy” која је започела прије седмицу дана. До сада су из авиона избацили 2.200 килограма свјежих мркви.

Министар заштите околине Мет Киан казао је како су се многе животиње успјеле спасити и побјећи од пожара и опасности, али како се сада налазе ван својих домова и у непознатим предјелима гдје немају приступ храни.

– Осим што избацујемо храну, постављамо и камере и провјеравамо подручја на која храна пада како бисмо видјели колико је животиње једу и колико их је уопште преживјело – објаснио је Киан.

Организатори акције су између осталог објаснили и како је међу животињама које хране велики број угрожених врста које је важно заштити.

Ова иницијатива започела је само неколико дана након што је објављена информација да је у великим пожарима живот изгубило више од милијарду животиња.

Неке од њих су изгорјеле у пожару, док су друге преминуле од посљедица опекотина и удисања дима, пише Сиднеј Морнинг Хералд.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ратко

12.01.2020 18:29

Зато је и нас баја купио авион и хеликоптере, ваљда це несто бацити јер смо у истој ситуацији као кенгури и остале зивотиње, но по досадасњим искуствима, завидим кенгурима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

13.01.2020 14:37

Хеликоптер је да може трести шљиву по лакташима