Ови момци могу све: Србија освојила АТП куп

Тениска репрезентација Србије освојила је премијерно издање АТП купа.

Тенис 12.01.2020 | 15:38
Ови момци могу све: Србија освојила АТП куп

Србија је у великом финалу у Сиднеју савладала Шпанију резултатом 2-1 у победама. Одлучујући тријумф остварили су Новак Ђоковић и Виктор Троицки у дублу, победивши Фелисијана Лопеса и Пабла Карења Бусту са 6:3, 6:4!

Њих двојица су спречила Шпанију да ову титулу придружи оној из Дејвис купа коју је освојила пре два месеца, а наши момци су се искупили за тежак пораз од Русије у Мадриду.

Екипа коју предводи капитен Ненад Зимоњић остварили је највећи успех у репрезентативном тенису од 2010. године и "салатаре" освојене у Арени.

Након дуела у сингл конкуренцији у којима је Лајовић изгубио од Роберта Баутисте Агута 7:5, 6:1, а Ђоковић надиграо Рафаела Надала 6:2, 7-6 (7-5), одлучивала је мајсторица.

Лоше је кренуло по наше момке јер су претрпели брејк већ на старту меча, након катастрофалног промашаја Троицког на мрежи. Шпанци су држали конце игре и чинило се да су у предности, али је потом кренула сурова серија нашег тима од седам узастопних гемова.

Кључни је био брејк за 3:2, а током тог низа су Новак и Виктор три пута одузимали сервис противницима. Интересантно је да су сваки направили добијањем одлучујућем поена (на 40:40 уједно је и гем и брејк лопта).
Након нешто више од 40 минута "орлови" су дошли до предности у сетовима и имали брејк у другом. То им је било довољно, некако су сачували вођство и дошли до великог тријумфа.

Њега су редом донели Ненад Зимоњић, Новак Ђоковић, Виктор Троицки, Душан Лајовић, Никола Милојевић и Никола Ћаћић.

Може се рећи да је Новак апсолутни херој српског тима – добио је свих осам мечева у Бризбејну и Сиднеју, шест у синглу и два у дублу, чиме је потврдио колико воли да игра за национални тим.

Српски тим имао је огромну подршку навијача у оба града без којих, како сами кажу, не би било могуће доћи до тријумфа.

АТП куп је ново такмичење и игран је за наградни фонд од 15 милиона долара.

(РТС)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ја

12.01.2020 14:52

Браво момци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разочаран

12.01.2020 15:14

Зашто није био обезбедјен ТВ пренос, а сада це се сви политичари утркивати тко ће им прије цеститати. Срамота!!! Ово су ПРАВИ амбасадори српског народа. Момци, нека вас Бог цува, и ВАС и потомке ВАШЕ. Срећноу нове успјехе. Хвала ВАМ до неба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

12.01.2020 15:43

Био је пријенос директни на Телемацх. Искрене честитке Новаку и момцима из Србије на великом успјеху!!

Name

Радивоје

12.01.2020 15:17

Ови момци могу све = Србија мозе све .Цеститка свака цаст мајстори

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

12.01.2020 15:36

Браво момци. Ви сте наси амбасадори у свијету.

ОДГОВОРИТЕ