Морамо одбранити институције и зауставити бахату, криминалну и отуђену власт од народа ВИДЕО

"Не желим и не могу да живим у лажном сјају који су они створили за 20 година власти. Поносан сам на све вас који се данас будите јер наше сутра ми градимо данас, овдје", рекао је Станивуковић обраћајући се грађанима Приједора. Један од организатора овог скупа Милан Тубин изразио је задовољство што се, како је рекао, и Приједор пробудио и увјерио да се више "овако не може".

Република Српска 11.01.2020 | 18:51
Морамо одбранити институције и зауставити бахату, криминалну и отуђену власт од народа ВИДЕО

- Лијепо је видјети да се Приједор пробудио, казао је предсједник Градског одбора СДС у Приједору и посланик те странке у НСРС Милан Тубин.

Он је рекао да ће се СДС и ПДП борити да се донесе Закон о поријеклу имовине, наводећи да је нестао огроман новац за ово вријеме...

- Ви знате да буџет Приједора износи 45 милиона. Данас Приједор има мањи буџет у односу на вријеме када је имао други највећи буџет, прва је била Бања Лука. То је јасан доказ да ми са овом власти из године у годину стагнирамо. Они су подигли бројне кредите које грађани враћају већ годинама. Гдје се налази тај новац? Код неколико породица и ми ћемо се борити и ПДП и СДС за Закон о поријеклу имовине, да наш град и наша Република Српска живе нормално", казао је Тубин.

Он је казао да промјене морају доћи не само у Приједору него и у Републици Српској.

"Од октобра очекујем да СДС и ПДП у пуном капацитету носи одговорност за развој Приједора, а потом и за Републику Српску", казао је Тубин.

"Вечерас сам овдје да са вама подјелим своје размишљање и приступ како можемо да Републику Српску учинимо бољом. Наша једина моћ је јавна ријеч а са тим морамо да ширимо свијест о томе да свака локална заједница може бити боља и слободнија, а предуслов је да се и ми промијенимо", казао је посланик ПДП у НСРС Драшко Станивуковић.

Он је рекао да за Дан Републике Срспке није ништа написао и објавио, јер, како каже, не желим да се хвалим тиме.

"Република Српска је подијељена на два дијела, није више цјеловита. Подијељена је у Брчком, а знате шта за једну земљу значи када се подијели. Касније смо остали без химне и грба. 20 година исти људи на власти, они су нас довели овдје, за 20 година смо остали без двије Бања Луке, толико нам се људи иселило. 400.000 мање људи у РС", казао је Станивуковић и додао да су "они (власт) поразе прогласили побједама".

"Дан РС данас не постоји ни у закону јер нису имали храбрости да га преточе у закон. Не желим и не могу да живим у лажном сјају који су они створили за 20 година власти. Поносан сам на све вас који се данас будите јер наше сутра ми градимо данас, овдје", рекао је Станивуковић обраћајући се грађанима Приједора.

"У ФБиХ живи више од два милиона људи, а код нас мање од 800.000. То су чињенице и вријеме је да се пробудимо...", казао је Станивуковић и нагласио да је то дужан и грађанима који га подржавају, али и стрицу који је дао живот за Републику Српску и чије име носи.

"Говорници на контра митингу су доведени од стране власти. Треба рећи и шта се тамо могло чути. Каже: - Требао си му говорницу набити на главу? Да ли је то Република Српска за коју се боримо. Тада је стављен печат на насиље у НСРС. И зато никада нисам дозволио да вјерујем у ријечи  оних који говоре да нећемо да истрајемо и да ћемо одустати. Нећемо дозволити да нас дијеле", казао је Станивуковић.

- Немамо право да одустанемо. Јако је важно да вама, нашим грађанима, који вјерујете у нас да вам дамо додатно вјетар у леђа да можемо промијенити стање, казао је замјеник шефа посланичког клуба СДС у НСРС Зоран Видић.

Током обраћања грађанима у Приједору, Видић је поручио да нас власт учи да је ово све у реду, а каква је, упитао је он, посљедица тога?

"Људи одлазе одавде, све мање из економских разлога већ зато што не желе да живе у оваквом друштву. Говоре нам да нисмо нормални, да узурпирамо НСРС а нормално им је када неко покраде ову земљу. Не желим и не могу са тим да се помирим. Стање можемо промијенити, постоји алтернатива. Све оно за шта сте се сви ви борили, одрицали и бјежали са својих огњишта не смије бити узалудно и за то се ми боримо, да живимо у нормалном друштву гдје ће се случајеви попут насиља у НСРС санкционисати", поручио је Видић.

"Мој мотив да дођем вечерас је борба за ову земљу. За своју земљу се не бори само у НСРС. Немам ја других мотива осим да својој дјеци створим то да живе у бољој земљи него што сам ја живјела. Ја не желим да моја дјеца гледају политичаре да 20 година само мијењају функције, већ да раде у корист народа", казала је вечерас потпредсједница ПДП и посланица те странке у НСРС .

Обраћајући се присустнима у Приједору, Тривићева је рекла да је Република Српска и наша земља.

"Ово је и наша земља, и нико не смије да умањи па ни политичка елита која је приватизовала ову земљу да умањи моју љубав према Републици Српској. Ја то нећу и не дозвољавам. На нама је велика политичка одговорност. Ми смо овдје да би смо стали у крај фалсификованим документима у НСРС и насиљу", казала је она.

Нагласила је да не бори за своју отаџбину само у НСРС или скуповима, већ се за њу бори сваки дан, сваки сат, сваки минут.

"Посланици власти се згрозе на наше тешке ријечи, а не згрожавају се на украдене милионе и криминал. Шта су урадили од наше Републике? Зар то да прећутимо? Не смијемо дозволити да они ову земљу приватизују јер су ову земљу стварали борци и овим путем им се захваљујем. Не треба да ћутимо на насиље и вандализам већ кроз овакве скупове да дижемо свијест у народу да за насиље нема оправдања", казала је она и додала:

"Ми побиједити не можемо док људи не почну вјеровати да можемо да урадимо више него они који су на власти, и вјерујем у наше људе и у нашу земљу и вјерујем да наши људи могу боље".

У препуној сали приједорског позоришта грађанима на скупу названом "Доста је силе"обратиће се опозициони посланици Јелена Тривић, Драшко Станивуковић, Зоран Видић, Милан Тубин...

Пред крај прошле године овакав скуп одржан је у бањалучком парку Младен Стојановић када је поручено да траже оставку министар унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача због физичког напада на посланика Драшка Станивуковића, као и утврђивање одговорности што је НСРС водила расправу о Програму реформи на основу документа који није био оригинал.

(БН)

Коментари / 60

Оставите коментар
Name

Никола

11.01.2020 18:27

Осјети се лагано будјење народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Резиме

11.01.2020 19:56

Милокраде, немој да помислис да нема људи који знају мислити властитом главом и оних који не виде колико си покрао насу Републику!

Name

Ацо

11.01.2020 20:22

Буди буди се народ и тако и треба

Name

Ре

11.01.2020 20:46

Пробудио се народ и напунио салу!

Name

Сцануће

11.01.2020 21:50

Сад идемо у Братунац

Name

А прасици

12.01.2020 00:17

Ма какви све це то средити Клептоман на изборима с прасици о јагњици. Глуп је ово народ. Није ово Сингапур или Исланд да министар фрци за једну сибицу.

Name

Расподјела

12.01.2020 01:17

Будале из Владе само дизу кредите и баве се раслодјелама и криминалом. Ниста они зарадити не знају. Го лопов.

Name

РАСПУЦХИН

12.01.2020 07:30

Док се народ пробуди па протрља очи па се малчице протегне па тек онда устане , неће остати ништа од Р. Српске јер ће , оно што је остало , докусурити скакавци. Сви ови знају да је градоначелник , Ђаковић , некада био први човјек фонда познатог као "БОРС" у који је највећи број бораца уложио своје "ваучере" (па и ја). Од фонда и ваучера ништа али се Ђаковићева политичка каријера прилично добро успињала. Није мала ствар бити градоначелник трећег града по величини у Р. С. а нису ни мале паре у градском буџету. А онда се човјек пита : Да ли су ови , не мислим на Јелену и Драшка него ове из Приједора , спавали "зимски сан"?

Name

ре

12.01.2020 07:30

Баја је потписао за НАТО отисао у Сарајево и претворио се Бакировца и пробосанаца.Ако ово опозиција не буде знала искористи на следецим изборима онда и не требају да се баве политиком

Name

Никад

12.01.2020 07:52

Ако не направите амбијент да сви слободно зиве без обзира на вјеру и партију Неце од тог ниста бит

Name

Ре "ре" РАСПУЦХИН

12.01.2020 08:17

Ако се буду чекали наредни општи избори бити ће касно.

Name

Ре

12.01.2020 09:03

И то без прасица И пиве

Name

САЛЕ 20 ГАРАВА

12.01.2020 10:16

И ОВО ТЗВ. ОПОЗИЦИЈА . ТО СУ БРЕ САЛОНСКИ ПОЛИТИЧАРИ . ДОК СЕ НЕ ИЗАДЈЕ НА УЛИЦУ ДОК СЕ НЕ ДИГНЕ КУКА И МОТИКА .

Name

Миле транзиција

11.01.2020 19:00

Треба се дизати народе...овако више не може,уништише Републику Српску,заједно са народом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

11.01.2020 19:16

Нека буде борба непрестана.

Name

Источно Сарајево

11.01.2020 19:08

Без електронског гласања и пребројавања ,све је узалуд.Увијек ће се за паре фалсификовати воља грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агата

11.01.2020 19:17

Ако се нешто не поправи... И треба нестати... По заслузи криминалаца и бирача и шутљиваца...

Name

кмкок

11.01.2020 19:49

Ако Проинтер буде испоруцивао и инсталирао софтвер за електронско гласање наредних 300 година це СНСД бити на власти... а и сама инсталација костаце нас милионе...

Name

Дјуро Шпанац

11.01.2020 19:16

У свијету партијаша са Балкана се ништа не мјери интелектом, знањем и спознајом, него искључиво подаништвом. Истом методологјом би се вриједност неког човјека могла мјерити ударцима цјепанице по глави. Ко више удараца прими, тај је квалитетнији поданик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дара Арнаутовић

11.01.2020 19:17

Браво за Приједорцане који су поцели да се буде из колективне друствене наркозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.01.2020 09:56

Браво за њих,јер их не више против,него за рушење власти.

Name

Симунида Орловић

11.01.2020 19:19

Браво, само немојте стати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

11.01.2020 19:53

Само напријед до коначне побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.01.2020 20:02

Све похвале! Само треба наставити да народ прогледа,да му није вазан само сендвиц за време избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

12.01.2020 06:39

Свиће, ха ха ха

Name

11903

12.01.2020 14:12

Проблем је сто је свих ових година владавине црвене секте народ зивио као у подруму без дневне и икакве свјетлости, па постоји бојазан да су нам оци постале као у кртице, то јест закрзљале. Оволики број Приједорцана на једној таквој спонтаној трибини, без аутобуса и сендвица само по себи говори много. Народ који је изњедрио доктора Младена Стојановица треба да буде перјаница у борби против издаје у свим њеним облицима.

Name

Вјецити опозиционар

11.01.2020 20:18

Велико поштовање за посланике, учеснике скупа у Приједору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле транзиција

11.01.2020 20:20

Па народе,они нашим новцем граде путеве,купују авионе и хелихоптере,..бахате се..Нико од њих није ни марку уложио у Републику Српску...троше народни новац и бахате се.Р.С. оваква треба само њима...кренимо у протесте на свим пољима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИЛИ

11.01.2020 20:21

Додик је издао своје гласаче, као и све грађане Републике Српске. Сраман поступак потписа АНП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИЛИ

11.01.2020 20:26

Зар се опет задужује РС, због неспособности власти, влада се задужује, нека се задужују, али нека они враћају дугове, а не народ, јер власт и троши паре за личне и страначке бахатости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

12.01.2020 08:45

Вили , баја је издао народ јис у вријеме рата,када је умјесто пуске узео ронхил да сверца

Name

Мрачајски прото

11.01.2020 20:45

Хвала мојим суграђанима. Јест да сам стајао цијело вријеме, ал не жалим. Хвала свима. Немојмо сада стати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мица

11.01.2020 20:49

има код народа јос пара, неце они отици док све не узму

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вгд

11.01.2020 21:09

Вољели би да дођете у Вишеград,овдје се гушимо од лажи и неправде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лабуд

11.01.2020 21:18

До коначног слома режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

11.01.2020 22:39

Додик је краљ ви млатите празну сламу

Name

За Дзоо

12.01.2020 08:58

Краљеви буду и продју, али послије њих остане несто народу. Разлика је сто нама неце остати ниста.

Name

Ре: Дзоо

13.01.2020 21:13

И Чаушеску је мислио да је краљ, па додје КРАЈ.

Name

Поп јовица

11.01.2020 21:27

Увазена професорица Тривиц и Драско Станивуковиц су израсли у велике политицаре! НСРС је незамислива без њих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

12.01.2020 00:26

Ста на бозицном пријему код Мила и Зељкице ради комадант НАТО-а?

Name

Попе

12.01.2020 08:06

Не гријеси, остави политику ! Ниста те ПАВЛЕ није науцио. Пази попе којим путем идес, БОГ СВЕ ВИДИ !!!

Name

Ре "Луле" РАСПУЦХИН

12.01.2020 08:19

А шта би радио? Једноставно су га примили Миле и Жежа.

Name

Боки

11.01.2020 23:18

Смрт фашизму слобода народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

12.01.2020 06:07

Ова опзиција само протести то само знају само продлеме стварају друго ниста и незнају .

Name

Ре Саво

12.01.2020 08:59

Инаце ми немамо проблема. Теце мед и млијеко.

Name

клокан

12.01.2020 06:42

драско и јелена и вукан некавам помогне свети владика његос и славни нас свети патријар павле некавам подари стрпљења и снаге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роксет

12.01.2020 06:44

Сад треба Бјељина Добој. Па остало. Прво му узети велике градове па ићи према мањим и тако до избора. И то прије втемени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

12.01.2020 07:20

Најљепше позориште у РС. Говорницима много среће у будућности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал

12.01.2020 07:48

Ста конкретно нудите народу, осим протеста и "циркусања" у скупштини и другим мјестима, да би задобили наше повјерење. Када ћете се ријешити "лопова и битанги" из својих редова, како би могли вјеровати у вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

12.01.2020 10:18

Ботови црвени, мозак вам је испран и везе са зивотом немате. Прасици и јагњици су довољни за вас интелектуални ниво.

Name

12.01.2020 08:31

Ти да бранис институција ,а највисе нападас,не разумем,или мислис Богом Дан да треба да владас,објаснио И сто у позористу ,сто бе пред Патријом да видимо обицне људе Који то дају подрску,а неw политицаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

доwнсидеуп

12.01.2020 09:03

За то сто је опозиција наумила,она нема ни знања ни способности.Поготово нема кадрова.Њих мозе подрзавати само неко слицан њима.Уосталом ,слицан се слицном радује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ба

12.01.2020 09:09

БУДИ СЕ ИСТОК И ЈУГ НАРОД ЈЕ СВАТИО ДА ОВА БАХАТОСТ БЕЗОБРАЗЛУК КОРУПЦИЈА ВЛАДАЈУЦИ ПРЕДУГО ТРАЈЕ МОРАЈУ ОТИЦИ СМЈЕНИТИ ЛУКАЦА БЕЗ РЕЗЕРВНО ОДМАХ И САД А ЗА ЊИМ И ОСТАЛЕ ТАКОЗВАНЕ МИНИСЗРЕ КОЈИ НИСТА НИСУ УРАДИЛИ ЗА ОВУ ЗЕМЉУ А ХВАЛЕ СЕ ФРИЗИРАЈУ ИЗВЈЕСТАЈЕ А У ОЦИ НАС ГЛЕДАЈУ ПОДРСКА ЗА ОВЕ МЛАДЕ ЉУДЕ БРАВО СПАС ЗА НАРОД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

12.01.2020 09:16

ЈЕЛЕНА ДРАСКО НАРОД ВАС ПОДРЗАВА МИ СВИ ГОВОРИМО СТО И ВИ ВИДИМО ЦУЈЕМО ЗГРОЗЕНИ СМО ОВОМ ВЛАДОМ НИСУ ВИСЕ ДОСТОЈНИ ДА НАС ВОДЕ ОНИ САМО РАДЕ ЗА РАДИ СВОЈИ ИНТЕРЕСА СВОЈИ БЛИЗЊИ И СТРАНАЦКИ ФУНКЦИЈА ВИДИМО НИСМО ЛУДИ КАКО ЊИМА ИЗГЛЕДА ОВАЈ НАРОД СТРАСЕ НАС НЕДАЈУ ДА ИСКАЗЕМО НЕЗАДОВОЉСТВО АЛ НАРОД НИКО НЕМОЗЕ ЗАИСТАВИТИ СВЕ ВИСЕ ПРИСТАЛИЦА ИМА ОПОЗИЦИЈА САМО НАСТАВИТЕ ВИ СТЕ СВЈЕТЛО НА КРАЈУ ТУНЕЛА РС ВАС ПОДРЗАВА А ТАКТИКА ЈЕ ДА ИЗАДЈЕ МАЊЕ НАРОДА КАД БУДЕ ТРЕБАЛО СОКИРАЦЕ СЕ КАД ВИДЕ ЗА КОГА ЈЕ НАРОД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

12.01.2020 09:41

Браво Видићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцег

12.01.2020 10:05

Ово ми је ко нека реприза... Само смјена друга а иста фора. Кад год се људи не залагају за истину и правду... Коријенито ту нема ништа од тога... Хоћу нови ухљеби да узму мјесто...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краткодлака крезуба жаба

12.01.2020 10:15

Били сте власт и шта сте урадили. Исти сте ви сви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

12.01.2020 12:05

Па Видићу био си директор дома здравља у Броду и шта си направио???реци народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будење

12.01.2020 13:49

Буди се Исток и Запад Буди се Север и Југ.Тако и треба полако и сигурно с Вјером у Бога иПостени Народ са Насим драгим Опозиционарима треба реци ЈАСНО И ГЛАСНО. ,ДОСТА Посзена и Лијепа ријец ИГвоздена врата Отвара.И само наставите Драги Храбри Људи ,не цекајте ни цаса КРЕНИТЕ У СВАКИ ГРАД Републике Српске. И јос несто предлазем Истините Вијести из сваког Града РС или да имају укљуцења из СВИХ ГРАДОВА РС ,,ДА ВИДИ НАРОД И ЦИЈЕЛИ СВИЈЕТ КАКО НАС ЛОПОВИ ПЉАЦКАЈУ И УНИСТАВАЈУ. ПА СЕ БАХАТЕ И ТОБОЗЕ УСВЈАЈУ ЗАКОНЕ И ТИМЕ ЗАМАЗУЈУ ОЦИ НАПАЦЕНОМ НАРОДУ И ДЕМОБИЛИСАНИМ БОРЦИМА КОЈИ СУ ВЕЦ ОДАВНО НА РУБУ СИРОМАСТВА. СТА РЕЦИ ЗА БОРЦЕ ОБРЗГЛАВЉЕНЕ ВЕЦ ,28, ,,,ГОДИНА И ГДЈЕ СМО ПРИСПЈЕЛИ СТВОРИСМО РЕПУБЛИКУ ДЕЗЕРТЕРИМА И РАТНИМ ПРОФИТЕРИМА КОЈИ СУ МУЛТИ МИЛИЈАРДЕРИМА ОД КОЈИХДРЗАВНИХ НЕМАМО ВИСЕ НИ ЗРАКА УГИСИСЕ САМО ДАЗА ОСТАНЕМО ПРИ ЗДРАВОЈ ПАМЕТИ.ОД НАС СЕСЕ ТРАЗЕ СВЕДА ОБАВЕЗЕ ПА ПОСТОЈИ ЛИ НЕКИСЕ МАДИОНИЦАР КОЈИ МОЗЕЈЕ ДА ЗИВИЈЕ И ПЛАЦА СВЕ ОД ,,,120 КМ,,,,Драско Јелена Небојиса СПАСИТЕ НАС ОД ОВИХ НСКАЗА КОЈИ СВЕЈЕ ЗИВО УНАКАЗИСЕ...........ДОСТА ЈЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не контам

12.01.2020 14:38

У Приједору је ПДП и Снсд у коалицији. Толико о томе.

ОДГОВОРИТЕ