Прњавор: Метак залутао, погодио аутомобил

Аутомобил Прњаворчанина Ведрана Лепира (37) јуче је у вожњи погођен залуталим метком, сасуо је задња стакла, а срећа у несрећи је, што је двадесетак минута прије из аутомобила изашло његово троје малољетне дјеце.

Република Српска 10.01.2020 | 20:25
Прњавор: Метак залутао, погодио аутомобил

Дјеца су сједила на задњем сједишту. Лепир их је оставио у Палачковцима и продужио код пријетеља на славу у Дервенти, када је погођен у готово самом центру Дервенте, док се налазио за воланом своје “тојоте авенсис”.

Несвакидашња драма документована је видео записом камере у аутомобилу.

Пробијено и већим дијелом смрскано је задње бочно стакло, па је Лепир за дјелић секунде избјегао несрећу. Посљедице ове незгоде у граду на Укрини, међутим, могле су бити несагледиве.

"Кренуо сам на славу код пријатеља у Дервенту и код Аутобуске станице на обилазници чуо пуцањ. Само секунд потом сасуло ми се задње стакло на вратима аутомобила", каже за портал МојПрњавор.инфо Лепир.

"Схвативши да сам погођен, додао сам гас и зауставио се неких 500 метара даље на бензинској пумпи и одмах позвао полицију. Све је дјеловало готово нестварно", прича Лепир.

Похвале полицији

Лепир одаје признање дервентским полицајцима. Експресно су, како каже, за само два минута, одазвали се позиву, имајући у виду да су многи од њих били ангажовани у Бањалуци, на прослави Дана Републике.

"Када сам саобраћајцима испричао шта ми се догодило, убрзо се на њихов позив појавио и полицијски инспектор. Уз моју изјаву извршен је увиђај, а желим да истакнем коректан и професионалан однос дервентске полиције", истиче Лепир.

Он додаје да полицајцима, као ни њему, није пошло за руком да пронађу зрно од метка. Каже да је у први мах, у невјерици и шоку, био у увјерењу да су он и његов аутомобил били мета прије градског моста или надвожњака. Тек касније, увидом у снимак камере из аутомобила, увјерио се да је то, ипак, било тачно код аутобуске станице.

"Баш као што сам јасно чуо пуцањ, на снимку камере се распознаје и звиждук зрна, као и моја инстиктивна реакција, током вожње. Један аутомобил је био педесетак метара удаљен, тако да отклањам евентуалну могућност да је камен могао погодити у задње бочно стакло", наводи Лепир, уз апел грађанима да се обуздају од пуцњаве, јер његов случај свједочи којим опасностима могу бити изложени и случајни пролазници.

Још је непознато ко је отворио ватру у центру Дервенте. Лепир, за сада, отклања могућност да је неко намјерно на њега пуцао. Слути да је, пуком срећом у несрећи, несуђена жртва у његовом правцу насумице испаљеног хица, вјероватно, током прославе Дана Републике или нечије крсне славе.

Срећом, дјеца, уочи пуцњаве, напустила аутомобил

Лепир је био у још већем шоку имајући у виду да му је само прије двадесетак минута на задњем сједишту било његових троје малољетне дјеце.

"Из Прњавора сам свратио у Палачковце гдје сам, уз супругу, оставио и наше троје дјеце, која су сједила на задњем сједишту. Срећом, одлучио сам да сам одем у Дервенту. Не смијем ни помислити шта се могло догодити да је било другачије", каже Ведран Лепир.

(Независне)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Србин

10.01.2020 21:34

Одма да се пронадје тко је испалио метак и осуди на 20 година затвора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

10.01.2020 21:54

Тко? Е мој Србине.

Name

УЉЕ

10.01.2020 22:03

ОВО СЕ ДЕСИЛО У ДЕРВЕНТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

10.01.2020 22:16

СТРОГО ЗАБРАНИТИ УПОТРЕБУ ВАТРЕНОГ ОРУЗЈА ЗА ПРАЗНИКЕ УЗ ИЗМЈЕНЕ КРИВИЦНОГ ЗАКОНИКА РС! Сваки испаљени метак, мора негдје заврсити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

11.01.2020 07:39

Сељацине оставите се пуцања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.01.2020 08:41

Па забрањена је употреба.

Name

Забранити

11.01.2020 09:34

Под хитно. Када су свадбе са сљмовима и непробојним прслуцима требамо ходати улицом. Дјецу дрзати далеко од прозора, у карантину. Па то је узас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

11.01.2020 11:31

Ма ја бих ове што пуцају из ватреног оружја за вријеме празника и слава по кратком поступку, велика новчана казна и затвор најмање годину дана, па то је директно угрожавање људских живота, и какво је то обиљежавање радости да пуцаш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада334

11.01.2020 21:23

Да је био метак,изасао би на другу страну,тј.зрно ,то је био камен од аута из супротног смјера.

ОДГОВОРИТЕ
Logo

Развој: itsystem. © Правни заступник и директор: Ђорђе Гајић (Цирих-ЕУ) 2021. Сва права задржана.