Припадник ОС БиХ на Божић величао Орићеве злочине

Припадник Оружаних снага БиХ Суљо Ханић на Божић, 7. јануара, објавио је на свом “Фејсбук” профилу пјесму “Ко на Божић у Кравицу дође” која велича команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и убиства Срба у српском селу Кравица 1993. године.

Босна и Херцеговина 10.01.2020 | 13:07
Припадник ОС БиХ на Божић величао Орићеве злочине

– Еј ко на Божић у Кравицу дође, Насер Орић – није Карађође. А кад видјеше са свих страна пуца, стадоше им у грудима срца… Нема више гнијезда душманскога, баш на Божић огријала Бога. Мјесто попа што свети водицу, дошетао Насер у Кравицу – ријечи су, између осталог, пјесме коју је објавио Ханић.

Ово није први пут да Ханић износи овакве ставове или их јавно подржава на друштвеним мрежама, о чему Срна објављује фотографије.

На Божић 1993. године муслиманске снаге под командом Орића упале су у Кравицу и убиле 49 Срба, раниле 80 српских цивила и војника, а седам их је нестало, од којих пет још није пронађено.

На Божић је село опљачкано и запаљено је 688 српских кућа на ширем подручју Кравице. Уништено је око 2.000 помоћних и 27 друштвених објеката.

Око 1.000 становника остало је без домова у једном дану и кроз сметове се пробило према Дрини, избјегавши сигурну смрт преласком у Србију.

Без једног или оба родитеља остало је 101 дијете.

Ни оптужницом према којој је суђено Насеру Орићу у Суду БиХ није био обухваћен злочин у Кравици, као ни остали почињени над Србима у Средњем Подрињу.

 

Тонка Милошевић из Кравице, којој је убијено више чланова породице, рекла је раније да тешко може да опише како је изгледало божићно јутро у Кравици 1993. године.

– Пуцало је са свих страна. Некако се формирао збјег и кренули смо кроз сметове према Дрини. Било је и рањених и дјеце у колони која се споро кретала, али смо некако прешли брда и стигли до Дрине одакле смо евакуисани у Србију и тако се спасили – присјећа се Милошевићева.

Радмила Николић, која је изгубила супруга, брата и још десет чланова породице у Кравици прије 26 година, присјећа се напада на ово село.

Она каже да се пуцало са свих страна и да су муслимански војници, када су видјели да групе цивила бјеже, добили наредбу да обуставе пуцњаву и штеде муницију и да цивиле хватају живе и кољу.

Николићева је нагласила да су чланови породица убијених Срба изгубили повјерење у рад правосуђа БиХ.

– Доста је игре са нашим стрпљењем. Такво правосуђе нам не треба и треба га укинути, а злочинце ће стићи Божија казна – поручила је Николићева.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Миса

10.01.2020 12:43

Шта је спорно воле своје па и злоцинце. Срби не воле сами себе па им све криво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.11.1.2020

11.01.2020 08:00

Миса-заборављаш песму земљака Кемала Малочића окреће се коло среће.Излази полако све на сунце штасте радили и ви и хрвати за време рата,незаборави тосе неможе заувек скривати.

Name

Xx

10.01.2020 12:51

То је дозвољено а да срби тако несто ураде одма би казнили цитав свијет би знао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.01.2020 14:35

Цут бре исто као да и Срби нераде тако исто ил горе. Брзо заборавис оргијања од прије два дана

Name

Истина

10.01.2020 13:05

Сви ми знамо шта о нама мисле и шта нам желе припадници другог народа. Горе од тога је што се федерални медији поводом овога срамног чина уопште не оглашавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

10.01.2020 13:54

Ја. И. Је ли треба сад овога казнити а сви знамо да за овај злочин у Кравици нико никад није ни 1 дан одговарао. Ма ко се овдје више прави луд?

ОДГОВОРИТЕ