Ухапшен Марко Трифковић Жижан у И. Сарајеву

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су данас Марка Трифковића званог Жижан, дугогодишњег припадника аутомафије у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 10.01.2020 | 12:14
Ухапшен Марко Трифковић Жижан у И. Сарајеву

Незванично, Трифковић се доводи у везу с убиствима Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, припадника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево из октобра 2018. године. Још увијек није познато каква је конкретно његова евентуална улога у овом случају била, пише Радио Сарајево.

Осим довођења у везу са случајем убиства полицајаца, Трифковић се сумњичи и за друга кривична дјела у вези са дјеловањем аутомафије.

Подсјећамо, Адис и Давор убијени су у рано јутро 26. октобра у сарајевском насељу Алипашино поље. Адис је преминуо на мјесту, док је од посљедица рањавања на КЦУС исти дан преминуо и његов колега Давор. 

Трифковић ће током дана бити приведен у просторије СИПА у Источном Сарајеву ради даље криминалистичке обраде.

Подсјетимо, Трифковић је један од осумњичених у оквиру најопсежније оптужнице против организоване криминалне групе, чијих се 27 припадника терете за организовани криминал у вези са крађама аутомобила.

Оптужница из јуна 2018. се односи на кријумчарење и даљу продају, измјену идентификационих докумената, изнуђивање откупа или растављање у дијелове за даљу продају, углавном скупоцјених моторних возила, украдених од грађана у Кантону Сарајево, у Источном Сарајеву и другим крајевима БиХ.

Међу оптужених 27 особа су, поред Трифковића, били: Данило Цицовић, Владимир Крсмановић Кршо, Срећко Трифковић, Срећко Мандић, Славен Дакић Жућо, Томислав Петровић звани Томо, Његослав Милинковић Љутан, Бојан Кошарац Чавра, Енис Мандал, Мирослав Пајић и Срето Пајић Срећко.

(Радиосарајево) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

гуз

10.01.2020 11:29

Цак је и српска мафија постала етницки циста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БањалуцанинПФК

10.01.2020 12:45

Ко нормалан мозе повјеровати да обијаци аута убију 2 полицајца ? Јос јаце је кренули да украду голфа са каласњиковим ?

ОДГОВОРИТЕ