Трампу ограничена овлаштења за војне акције

Представнички дом Конгреса САД усвојио је резолуцију која има за циљ да ограничи овлашћења председника САД Доналда Трампа да покрене војне акције против Ирана

Свијет 10.01.2020 | 07:56
Трампу ограничена овлаштења за војне акције

Резолуција је усвојена неколико дана пошто је Трамп наредио убиство команданта иранске елитне јединице Касима Сулејманија.

Са 224 гласа за и 194 против, углавном у складу са странкама, јуче је потврђена дубока подела у Конгресу између демократа, који су оптужили Трампа да се понашао непромишљено и гласали за резолуцију, и Трампових колега републиканаца, који снажно подржавају председника, јавља Ројтерс.

Председавајућа Представничког дома Ненси Пелоси претходно је најавила да ће се гласање одржати јер су поједини чланови Конгреса забринути због тога што Трампова администрација није разматрала стратегију и одлуке током брифинга с посланицима, пренео је синоћ Ројтерс.

Пелосијева је то рекла након што је Иран испалио ракете на војне базе у Ираку у којима се налазе амерички војници, а након убиства команданта јединице Кудс Касима Сулејманија у ваздушном нападу САД у Ираку.

Ненси Пелоси је у саопштењу навела да је убиство Сулејманија, које је извела Трампова администрација, угрозило америчке војнике, дипломате и друге, "ризикујући озбиљну ескалацију тензија у односима са Ираном", наводи Си-Ен-Би-Си.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

КРФСКА 11

10.01.2020 07:35

Тешки болесник,ако желе себи а И другим добро онда би И требао да буде под присмотром.Он није сав свој психопата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рато

10.01.2020 07:38

Будали не дај камен у руку јер ће ти разити главу. Ово је стара народна пословица која се може односити на Трампа.

ОДГОВОРИТЕ