Њемачка: Након филмске потјере убијен Србин

Полицијске патроле приметиле су мањи, сиви аутомобил, који је ишао пребрзо и правио бројне прекршаје, а услед сумануте вожње оборио је и неколико саобраћајних знакова.

Свијет 09.01.2020 | 21:35
Њемачка: Након филмске потјере убијен Србин

На крају је ударио у бетонски заштитни зид, али како му се ауто није угасио, наставио је да вози. Патрола је кренула за њим, а јурњава се завршила када се Србин закуцао у светлећу рекламу

Немачки полицајци убили су држављанина Србије (32) у Штутгарту након што је Србин, после сумануте вожње на ауто-путу, мачетом насрнуо на њих. Како преносе немачки медији, инцидент у ком је настрадао наш држављанин догодио се 28. децембра око 00.40 сати.

Ударао у знаке

- Полицијске патроле приметиле су мањи, сиви аутомобил, који је ишао пребрзо и правио бројне прекршаје, а услед сумануте вожње оборио је и неколико саобраћајних знакова. На крају је ударио у бетонски заштитни зид, али како му се ауто није угасио, наставио је да вози. Патрола је кренула за њим, а јурњава се завршила када се Србин закуцао у светлећу рекламу - преносе немачки медији и додају да је Србин пешака покушао да побегне полицији.

- Имао је сувозача, своју мајку (69). Успели су да изађу из кола и почели су да трче, али су их двојица полицајаца сустигла. Све време је одбијао њихова наређења и претио им. На крају је извукао мачету, дугу 70 центиметара, и насрнуо на полицајце, а они су га попрскали бибер-спрејом у намери да га обуздају. Међутим, помахнитали возач се ни тада није смирио, већ је наставио да дивља, па су полицајци почели да пуцају - пренели су медији.

Душевно болестан

Према њиховим наводима, хици испаљен из службеног пиштоља погодили су Србина. - Задобио је тешку повреду, од које је после неколико сати преминуо у болници. Жена која је била са њим у колима, односно његова мајка, збринута је у болници јер је имала бројне повреде по телу, али није утврђено како их је задобила - пишу немачки медији.

Први резултати истраге показали су да је убијени Србин имао психичке проблеме. - Он је био душевно оболела особа, па се верује да је дивљао на ауто-путу услед напада панике - рекли су извори тамошњих медија и додали да је претресом стана убијеног мушкарца пронађено оружје.

- Одузети су два гасна пиштоља, самострел и још једна мачета - саопштили су из полиције.

(Курир.рс)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ацо

10.01.2020 02:20

Ста је тразио то је и добио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко1966

10.01.2020 06:40

опет србин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

10.01.2020 10:12

Сви су они на свој начин болесни..