Конгрес "везује руке" Трампу, данас гласање

Представнички дом Конгреса САД гласаће о резолуцији која има за циљ да ограничи овлашћења председника САД Доналда Трампа да покреће војне акције против Ирана.

Свијет 09.01.2020 | 08:37
Конгрес "везује руке" Трампу, данас гласање

То је најавила председавајућа тог дома Ненси Пелоси.

Пелоси је рекла да ће се гласање одржати јер су поједини чланови Конгреса забринути због тога што Трампова администрација није разматрала стратегију и одлуке током брифинга са посланицима, пренео је синоћ Ројтерс.

Пелоси је то рекла након што је Техеран испалио ракете на војне базе у Ираку у којима се налазе амерички војници, а након убиства команданта јединице Кудс Касима Сулејманија у ваздушном нападу САД у Ираку.

Пелоси је у саопштењу навела да је убиство Сулејманија, које је извела Трампова администрација, угрозило америчке војнике, дипломате и друге "ризикујући озбиљну ескалацију тензија са Ираном", наводи ЦНБЦ

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петродолар

09.01.2020 10:10

Сви они исту политику воде и демократе и републиканци,исти циљ, наизмјеницно у договору, бацајуци прасину у оци цијелом свијету на безброј нацина, а који притом то све и финансира а не они.... Њихово је да манипулису и стањцају....

ОДГОВОРИТЕ