"Када се једна врата затворе, друга се отворе"

У првом разговору након изборног пораза Колинда Грабар Китаровић открила је планове за будућност. Није жељела да говори о наставку политичке каријере иако је дио чланова странке види као шефицу ХДЗ.

Регион 08.01.2020 | 20:53
"Када се једна врата затворе, друга се отворе"

– Добро сам, боже мој. Кад се једна врата затворе, друга се отворе. Остајем овдје, у Хрватској и радићу за Хрватску – рекла је за 24сата.хр Колинда Грабар-Китаровић, која посљедње дане на Пантовчаку проводи одрађујући оно што треба да заврши.

Ове недјеље примиће делегацију страних новинара који долазе у Хрватску поводом предсједања Савјетом ЕУ, а онда ће на седмодневни одмор. Потом ће још одрадити државничка путовања записана у календару и опростити се с људима с којима је радила пет година.

Ж Видим се како се бавим заштитом слабијих, промовисањем заштите насиља над женама и дјецом, али и заштитом животиња – рекла је Колинда Грабар-Китаровић, која је дефинитивно потврдила да пас Кика коју је удомила током предсједничког мандата иде с њом кући.

Но до предаје дужности Зорану Милановићу, Колинда Грабар-Китаровић још је предсједница државе. Тако ће до краја ове недјеље да одради све своје предсједничке дужности, па ће тако 9. јануара, бити на концерту приликом обиљежавања хрватског предсједања Савјету Европске уније, а након чега ће на Пантовчаку бити и радна вечера с највишим званичницима Европске комисије.

У суботу послијеподне предсједница планира да се повуче на седам дана. Претпоставља се да ће одмор провести на Брионима, али то није до краја потврђено. Колинда Грабар-Китаровић одрадиће спољнополитичка путовања, а једно од њих је и путовање у Израел. Али збир свега је да ће до краја мандата, 18. фебруара, кад ће предати дужност Зорану Милановићу, радити интензивно.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЈОГУРТ ДАМА

09.01.2020 06:28

САМО НЕКА НАСТАВИ С ОНОМ ДА У ЈУГИ НИЈЕ БИЛО ЈОГУРТА. КАКВЕ БУДАЛЕ ОВДА ВЛАДАЈУ ДОБРО ЈЕ ДА СВИ НИСМО ИЗГИНУЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

09.01.2020 06:31

Као и изрека кад муж жени умре : Један се отего' други се протего' .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гангаго

09.01.2020 07:19

Опрезно са "отвореним вратима", мозе да настане промаја..

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

10.01.2020 07:27

тако нас интересује цоколинда

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

19.01.2020 13:17

У Стуттгаааарт!! У Кансцхтадт,Црвени Фењер па на посао,покажи младима како се зарађује 8000 тисућа ЕУ Замислите шта то значи 8 тисућа ,

ОДГОВОРИТЕ