Украјински авион погођен пројектилом?

Све су веће сумње у процјену Ирана да се авион украјинске авио-компаније јутрос срушио усљед проблема са мотором, а независни стручњаци наводе да је, највјероватније, објашњење да је летјелица оборена пројектилом, пише британски дневник "Индипендент".

Свијет 08.01.2020 | 19:43
Украјински авион погођен пројектилом?

Ирански званичници рекли су да су технички проблеми одговорни за пад авиона украјинске компаније који се срушио непосредно по полијетању са међународног аеродрома "Имам Хомеини", при чему је погинуло свих 176 путника и чланова посаде.

Украјинска Амбасада првобитно је у саопштењу објавила сличан став, који је касније промијенила и навела да ће званична комисија утврдити узрок несреће.

Поједини стручњаци тврде да је превише рано за спекулације, али Група за праћење ризика у ваздушном саобраћају - ОПС препоручује да почетна претпоставка буде да је авион оборен, док не буде јасних доказа за супротно.

 

Групација је притом указала на фотографије са мјеста несреће на којима се, како наводе, на олупини и крилу авиона виде рупе од пројектила.

Украјинска компанија, у чијем је власништву био авион, такође је одбацила могућност техничких проблема и инсистира на томе да је "Боинг 737-800", који је био стар три године, био исправан и да је прије два дана прошао редовне техничке провере.

(Курир)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вук

08.01.2020 20:16

могуће да су Ирански обавјештајци скужили да авионом државу напуштају разноразни шпијуни и страни агенти.. па су и на тај начин узвратили за оног њиховог генерала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

08.01.2020 21:13

Сигурно су у авиону били они Енглези сто су утекли Додику.

Name

Висеград

09.01.2020 11:47

Американци то тихо раде без свједока!!

ОДГОВОРИТЕ