Сахрањен убијени ирански генерал

Сахрана убијеног иранског генерала је обављена нетом након ракетних напада које су иранске снаге рано јутрос извеле на америчке војне базе у Ираку

Свијет 08.01.2020 | 17:07
Сахрањен убијени ирански генерал

Посмртни остаци убијеног иранског генерала Касема Сулејманија сахрањени су јутрос у зору у његовом родном граду Керману на југоистоку Ирана, јавља Анадолу Агенцy (АА).

Командант јединице Qудс, елитног одреда Револуционарне гарде Ирана убијен је у петак у ваздушном нападу кога су америчке снаге извеле у непосредној близини аеродрома у Багдаду. У том нападу убијени су и један од челника ирачке шиитске групе Хасхд ал-Схааби Абу Махди ал-Мухандис и још осам особа.

Сахрана је била планирана за јуче, али је одгођена због гужве која је изазвана доласком великог броја Иранаца у Керман у којем су истакнуте црвене заставе које симболично значе да сахрана треба сачекати освету.

Посмртни остаци Солејманија сахрањени су нетом након ракетних напада које су иранске снаге рано јутрос извеле на америчке војне базе у Ираку.

Ирански вјерски вођа ајатолах Али Хамнеи прошле године је одликовао Солеиманија највишим државним орденом, а након убиства је запријетио САД-у тешком осветом..

Револуционарна гарда Ирана саопштила је да је рано јутрос извела напад десетинама балистичких ракета на америчку војну базу Аyн Ал-Асад у Ираку. У саопштењу је наведено да је ријеч о "операцији освете" за убиство генерала Сулејманија.

(Анадолија)

 

Коментари / 0

Оставите коментар