Стиже Трампов одговор, обраћа се у 17 часова

Бијела кућа потврдила је да ће се амерички предсједник Доналд Трумп у 17 сати по средњоевропском времену обратити јавности око иранског ракетног напада на двије ирачке базе у којој се налазе америчке и снаге НАТО коалиције.

Свијет 08.01.2020 | 16:33
Стиже Трампов одговор, обраћа се у 17 часова

Иран је јуче испалио више од 20 балистичких пројектила на двије базе. Према првим извјештајима нема повријеђених иако ирански државни медији тврде да је у нападу страдало 80 америчких војника.

Иран је упозорио Ирак о ракетирању, а упозорење је пренесено и САД-у.

Напад је освета за америчку ликвидација утицајног иранског генерала, заповједника постројба Кудс у саставу Револуционарне гарде, Касемија Сулејманија.

Сада се чека одговор америчког предсједника Доналда Трумпа који је и раније пријетио Ирану да ће трпити снажне посљедице ако учини нешто што не би смио. 

Док се чека његово обраћање нацији у 17 сати по средњоевропском времену, Трумп је једино јуче твитао да је "све добро".

Ирански предсједник Хасан Рохани такође се огласио на Тwиттеру.

"Генерал Сулејмани херојски се борио против ИСИС-а, Ал Нусре, Ал Qаеде и осталих. Да није његовог рата против терора, европски главни градови сад би били у великој опасности. Наш финални одговор на његово убиство биће избацивање свих америчких снага из регије", написао је Рохани у твиту.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар