Албанци хтјели да спријече паљење бадњака

Албанци из Ђаковице окупили су се данас испред православне црке у том месту како би онемогућили српске ходочаснике да унесу Бадњак, али су се разишли након што им је косовска полиција саопштила да Срби неће доћи.

Србија 06.01.2020 | 13:43
Албанци хтјели да спријече паљење бадњака

Како је пренела КТВ, окупљени су се разишли након што им је командант полиције у Ђакову, Криста Ђокај рекао да Срби неће доћи, јер од њих нису примили никакве захтеве за посету.

Иначе, Албанци у Ђаковици сваке године на Бадњи дан се окупљају испред православне цркве како би онемогућили Србе да унесу Бадњак.

Долазак Срба и уношење Бадњака на Бадњи дан Албанци доживљавају као провокацију, пише приштинска "Коха".

Ђокај је, преноси овај портал, реако и да Албанци из Ђаковице имају право на протест, као и да су предузете све мере да би се осигурао јавни ред и мир у том месту.

- Предузели смо мере за одржавање јавног реда и мира, демонстранти имају право на протест. За сада је све у реду - додао је он.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Новак

06.01.2020 13:02

Мени стварно није јасно засто кукају послије када Србима прекипи овај безобразлук...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

06.01.2020 13:38

Имамо када о томе. Не би требали данас.

Name

Новак

06.01.2020 13:44

У праву си... Срецан Бадњи дан.

Name

Ибро

06.01.2020 13:54

Ста је у главама ових људи , разум сигурно није. Сретан вам празник људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално гледано

06.01.2020 14:03

Свима који славе нек је сретан празник. Мени није јасно због чега Албанци ово раде, Ислам пропагира мир и разумијевање, ово што они раде није по Исламу. Свако има право да вјерује у шта хоће, они који су прави вјерници неће своју вјеру наметати никоме. Да Ислам брани ово ни једног православца под Османлијама не би остало на овим просторима, а знамо сви да је православна црква имала подршку и да су им чак помагали да праве своје богомоље... Људи моји боље је једни друге на колаче да зовете умјесто што једни другима лоше желите. Још једном свима који славе нек је сретан празник...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамо

06.01.2020 14:10

Свака цаст нека слави свако своје ал на миру