Поништите одлуку, ово може бити крај АБА лиге

Кошаркашки клуб Црвена звезда се огласио саопштењем поводом одлуке дисциплинског судије АБА лиге.

Кошарка 04.01.2020 | 21:07
Поништите одлуку, ово може бити крај АБА лиге

Саопштење преносимо у цијелости:

"У истој одлуци дисциплинског судије Саше Павличића Бекића (која је условног карактера) јасно се наводи „ ДА О РЕГИСТРАЦИЈИ УТАКМИЦЕ НЕ ОДЛУЧУЈЕ ДИСЦИПЛИНСКИ СУДИЈА АБА ЛИГЕ“ и да се одлука може применити тек када Председништво АБА лиге донесе одлуку по захтеву КК Црвена звезда око одлагања утакмице!

Уколико Председништво АБА лиге донесе позитивну одлуку о захтеву КК Црвена звезда мтс и одложи утакмицу, одлука о кажњавају која је условна, не важи!

КК Црвена звезда мтс такође наглашава да у одлуци дисциплинског судије постоје бројне контрадикторности попут оне у којој се наводи да „према извештају делегата, свим дописима и председнику АБА лиге Домагоју Чавловићу, лига није донела никакву одлуку од одлагању утакмице“?

КК Црвена звезда мтс је јасно и гласно навела у својим дописима, приговорима и допунама да није добила никакву одлуку АБА лиге да утакмица у Подгорици МОЖЕ ДА СЕ ОДИГРА у предвиђеном термину дана 30.12.2019.године.

Такође, КК Црвена звезда мтс скреће пажњу јавности да се у образложењу дисциплинског судије јасно наводи „ да ова казна не егзистира у случају уколико Председништво или нови директор и спортски директор донесу другачију одлуку као надлежни органи за овај случај“.

Такође, иста врховна тела АБА лиге имају право да преиначе и остале условне казне – новчану казну и одузимања бода.

КК Црвена звезда мтс упозорава да је у овом случају и почев од 28.12.2019. године учинио све што је у његовој моћи и на све могуће начине, да добије правовремени одговор од стране лиге, као и свих надлежних безбедносних органа Републике Србије око одласка и одигравања утакмице у Подгорици. Подсећамо да је у питању била ВИША СИЛА и околности које немају везе са спортом, нити је на њих могао да утиче као клуб!

Пошто се дисциплински судија АБА лиге, осим што је дословно тумачио извештај делегата, оградио и пребацио одговорност на Председништво и нови менаџмент АБА лиге – очекујемо да Председништво регионалног такмичења и сви органи у чијој је то надлежности промене ову одлуку, буду мудри, прагматични у ситуацији која целу АБА лигу и све клубове стављају на велики испит и доводе у питање њену будућност, и на првом месту регуларност!

У случају да се они који треба да одлуче о епилогу ове утакмице, круто држе само слова, не и околности у којима је требало да буде одиграна утакмица у Подгорици, и као меродавни потврде ову условну одлуку дисциплинског судије – који се понављамо, и самопрогласио ненадлежним за изрицање коначне казне, онда ће АБА лига каквом је знамо – престати да постоји!

КК Црвена звезда мтс је своје разлоге да не отпутује у Подгорицу и свега што је претходило тој одлуци, јасно навео на конференцији за медије у понедељак. Догађаји након тога само су донели потврду исправности одлуке клуба да због више силе не отпутује у Подгорицу. Зато очекујемо хитно одлучивање Председништва АБА лиге овим поводом, и одлуку од одигравању нове утакмице без икакве казне. Све остало – означиће крај АБА лиге јтд!"

Коментари / 0

Оставите коментар