Новак Ђоковић донио побједу Србији

Новак Ђоковић отворио је 2020. годину победом и донео Србији тријумф над Јужном Африком на АТП купу.

Тенис 04.01.2020 | 14:02
Новак Ђоковић донио побједу Србији

Тениска репрезентација Србије обезбиједила је побједу против Јужноафричке Републике након синглова пошто је Новак Ђоковић у другом дуелу побиједио Кевина Андерсона са 2:0 (7:6 (5), 7:6 (8).

 

Добро је Новак отворио меч против Кевина Андерсона, повео на свој сервис гем, а онда је већ у другом дошао до брејка, да би у наредном гему побједом без изгубљеног поена дошао до вођства од 3:0. Од овог тренутка и Андерсон је заиграо квалитетније,  поенима на свој сервис дошао је до резултата 4:2 да би потом, уз један брејк у седмом гему, успио да изједначи на 4:4. У наставку сета оба играча су била сигурна на свој сервис да би потом у тај-брејку Новак славио са 7:5 за вођство од 1:0.

У другом сету оба тенисера су била сигурна на свој сервис до резултата 5:5, а занимљиво да је у овом сету Андерсон до тај-брејка имао више брејк прилика (3:1). У 12. гему Андерсон је имао вођство од 30:0 али је Новак освојио четири везана поена за изједначење на 6:6 и нови тај-брејк.

У 13. игри Андерсон је био близу тријумфа, имао је вођство од 6:5 и сервис али је Новак спасио сет лопту, изједначио на 6:6, а онда још једним везаним мини-брејком дошао до прве меч лопте коју је одмах искористио.

У првом мечу Душан Лајовић побиједио је Џорџа Хериса са 2:1.

У конкуренцији Парова за Србију су најављени Новак Ђоковић и Виктор Троицки док би за Јужноафричку Републику требало да наступе Равен Класен и Руен Роелофсе.

Пропозиције су јасне, четири групе по четири репрезентације. Даље иду првопласирани као и два најбоља другопласирана национална тима, те је сваки меч битан. У групи гдје је Србија, налазе се још Французи који су поразили Чилеанце са 2:1.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар