Зоран Тегелтија не рачуна на српски глас

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да не рачуна на 10. српски глас у Представничком дому парламента БиХ, који би, ако буде потребно, дошао из опозиционих СДС и ПДП како би били заустављени штетни процеси.

Босна и Херцеговина 04.01.2020 | 10:33
Зоран Тегелтија не рачуна на српски глас

– Не рачунам на 10. глас од те четворке СДС и ПДП, јер мислим да они још маштају да ће их неко претворити у власт у Сарајеву. На срећу, СНСД има контролни пакет у Дому народа да заустави одлуке за које буде процијењено да су штетне по Републику Српску – рекао је Тегелтија за Глас Српске.

Он је истакао да Савјет министара више неће смјети да блокира било какве пројекте које су испреговарале ентитетске владе или локалне заједнице.

Тегелтија је назвао популистима оне који препадају народ повећањем ПДВ, јер о евентуалном повећању тек треба да буде разговарано.

– Уколико буде постигнут договор, ја сам спреман да то ставим на дневни ред, исто као и питање диференциране стопе – рекао је Тегелтија и додао да размишља као и послодавци – да у случају повећања стопе ПДВ морају бити до смањење стопе доприноса.

 

Он истиче да би се смањење средстава у фондовима социјалне сигурности надомјестило кроз повећане приходе од ПДВ-а и били створени услови за повећање плата у привреди и у јавном сектору. Говорећи о именовањима у безбједносним агенцијама, Тегелтија каже да је јасно коме које позиције припадају.

 

– Ми ћемо сва именовања која су спроведена у складу са процедуром пуштати у даљу процедуру, а за она која нису биће поништени конкурси – рекао је Тегелтија.

Он је истакао да владе ентитета имају много значајнију улогу када је у питању економија, истичући да економија може да ријеши многа питања која не изгледају као економска, као што су демографска питања, миграције и слично.

– Питање миграција је најозбиљније питање и наметнуто с неке друге стране. Питање је како ријешити проблем миграната који се већ налазе у БиХ , али како онемогућити то да БиХ постане спаваоница за мигранте јер земља то не може да издржи – истакао је Тегелтија.

Говорећи о приоритетима у раду новог сазива Савјета министара, Тегелтија је поновио да су то економија и европске интеграције, који ће опредијелити грађане БиХ о питању животног стандарда.

– Покушаћемо да спроведемо кредибилан број мјера како бисмо се вратили на европски пут када се ради о мишљењу Европске комисије о нашем кандидатском статусу.

Прије неколико година били смо далеко испред Албаније и Македоније, а сада су оне испред нас. Мислим да можемо доћи бар до истог нивоа као и оне – каже Тегелтија.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

дп

04.01.2020 10:26

Који лопов,покрали су новац из дрзавних фондова па сад треба гулити народ да то намири кроз повећање стопе ПДВ-а,а послодавци не требају плаћати ништа ни порез на добит ни на имовину,да не причамо како се обавезе на плате плаћају на минималац у 90% случајева.Овај човјек једног дана треба да буде осуђен и да врати све што је украо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

04.01.2020 10:33

Да ли су они могли рацунати на васе гласове. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

04.01.2020 11:05

Нека мало опљачка Федерацији па да видимо како ће проћи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

04.01.2020 11:11

си највеца стетоцина РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

04.01.2020 11:33

Гробару српке државе и народа.Већ правиш алиби за пљачку и цијеле БиХе,па унапред осуђујеш невине и часне.Ђубре лоповско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

подгајница@хотмаил.цоме

04.01.2020 13:28

дјубре вири из сваког твог дјелица тијела олосу један зворницки

Name

Љиго

04.01.2020 11:51

А они су имали вашу подршку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамис

04.01.2020 11:54

А контролни пакет ти дао СДА са све оном замотаном ниндзом у скупстини РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими53

04.01.2020 13:56

Нај веца стета по српски народ си ти и твоји пљацкаси из СНСДса ви гдје се појавите ту трава не расте .Али утјесно нам је гдје си се год појавио банке су испропадале ,дакле ММФ и не слути који "капацитет" це им бити партнер. ММФ и СвЈетска банка пропадају сигурно ,а овај "струцњак" це само повецати свој конто на некој непознатој дестинацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грунф

04.01.2020 16:24

Браво љепотане. Тачно прије 15 година били смо незнатно иза Хрватске, далеко испред Србије а еоне испред Албаније и Македоније. А онда сте дошли ви.

ОДГОВОРИТЕ