Вучић: Посјета Црној Гори била би приватна

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да његова посјета Црној Гори не би била ни званична ни радна, него приватна.

Србија 03.01.2020 | 12:41
Вучић: Посјета Црној Гори била би приватна

– За приватну посјету не треба да се најављујете. Ја ћу то да урадим да искажем поштовање држави Црној Гори. Не мислите да се (предсједник Црне Горе)Мило Ђукановић и црногорски министри најављују сваки пут када долазе у Београд. Неки су били и педест пута приватно, а службено можда само једном – рекао је Вучић.

Он је истакао да ће у наредних 24 до 36 часова донијети одлуку да ли ће за Бадњи дан отићи у Црну Гору и да се он много радује одласку међу тамошње Србе без обзира на хистерију са којом је вијест о његовом евентуалном доласку дочекана код власти и дијела медија у Подгорици, али и код неких медија и појединаца у Србији.

Вучић је нагласио да је за ту посјету добио благослов Његове светости патријарха српског Иринеја, а да је позиција мало чудна у вези са реаговањима митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

– Био сам код патријарха…Он је пружио благослов и био срећан што мислим на јединство нашег народа које је кључно – рекао је Вучић за Телевизију Пинк.

Вучић је рекао да је Божић најрадоснији празник, али и вријеме праштања, мирења и вријема када Срби као народ треба да покажу јединство, те да из тог разлог жели да оде у Црну Гору, баш као што је претходних година био тамо гдје су угрожени Срби и у Грачаници и у Саборној цркви у Загребу.
– То је моја жеља, мој посао и никада никоме то није сметало као сада. Називају ме агресором и издајником, а нико ми није рекао шта сам ја то издао – рекао је Вучић.

Он је навео да су напади на њега почели када је Србија спријечила да српском народу ставе жиг на чело у вези са Сребреницом, али да се ни када је нападнут тамо није плашио и није спустио главу.

– Када сте предсједник Србије немате право да покажете слабост. Посјећивао сам наш народ у Вргин Мосту, Лапцу, био сам на Космету. Нису ми дали да идем у Метохију. Свуда гдје је наш народ угрожен…мој посао је да идем… – рекао је Вучић.

Он је нагласио да премијер Црне Горе Душко Марковић говори ноторне неистине када тврди да је синоћ у Београду, приликом протеста патриота била угрожена Амбасада Црне Горе.

– Немојте да говорим шта све раде српском народу у Црној Гори. Ми да вам угрожавамо независност нећемо, али да бранимо светиње хоћемо. Ви сте угрозили светиње које нису ваше, ни црногорског МУП, ни државе него српског народа. Ми хоћемо братске односе са Црном Гором – поручио је Вучић.

(Агенције)

 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бранко Ранко

03.01.2020 12:15

Црна Гора је друга држава, окрените се ви тако здушно од Бања Луке,Београда и Новог Сада Косову јер је оно у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р Српскен

03.01.2020 13:55

У Ц ГОРУ ИДЕ ДА ПОДРЗИ СРБЕ А У Р СРПСКУ ДОЛАЗИ ДА ПОДРЗИ ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.01.2020 16:03

и да донесе који еуро да би БИГ БАЈА преживио зиму..дуга и хладна ...

Name

Ненад 03.01.2020

03.01.2020 16:35

Браво борац