Мјестимично на коловозима има поледице

У вишим планинским предјелима и преко превоја у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ мјестимично је засњежен коловоз и има поледице, која је због ниске температуре могућа и у нижим предјелима, нарочито преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Република Српска 03.01.2020 | 07:55
Мјестимично на коловозима има поледице

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају и на дјелимично смањену видљивост због магле у котлинама и уз ријечне токове, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина на могуће одроне земље и камења на коловоз.

На свим путним правцима возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена условима и стању на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном саобраћајном траком.

Због извођења радова на изградњи међудржавног моста на ријеци Сави, измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, због радова на санацији коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Ради укључивања и искључивања механизације која је агажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

На дионици магистралног пута Дрињача-Коњевић Поље у току су радови на реконструкцији коловоза, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком, уз регулацију семафорима.

На дијелу регионалних путева Лукавица и Шибошница одвијање саобраћаја врши се уз повремене прекиде због извођења радова на санацији коловоза.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић. У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично. Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици, саобраћај се одвија једном траком.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Забрањен је саобраћај на локалном путу Мала Новска Рујишка-Јоховица због реконструкције два пропуста, док траје забрана возачи могу користити алтернативне правце.

На путевима у ФБиХ због густе магле видљивост је смањена на дионицама уз Лашву и Босну, као и на ширем подручју Раче, Грачанице и Орашја.

Получасовне обуставе саобраћаја уз 15 минутно пропуштање возила, актуелне су до 16.00 часова на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје се изводе санациони радови.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на магистрални путевима Сребреник-Орашје, Сарајево-Трново и Ланиште-Кључ-Мркоњић Град.

На Граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар