Циљ протеста је да власт ради боље

Да ли је боље да, ако сте незадовољни, останете код куће или изђете и покажете своје незадовољство и натјерате власт да буде боља, упитала је народна посланица Јелена Тривић (ПДП), коментаришући протесте које је опозиција организовала током прошле године.

Република Српска 03.01.2020 | 07:41
Циљ протеста је да власт ради боље

Објашњава да опозиција користи своју уставну могућност да организује протесте и на улицу позове грађане који су незадовољни тренутном ситуацијом.

– Не мора се ићи на протесте само да би се рушила власт, иде се како би се исказало незадовољство. Неће једни протсети промијенити власт, али хоће једни по једни – поручила је Тривићева.

Додаје да јој послије сваког окупљања срце буде пуно када види да постоје људи који се не боје и који су дошли слободно. 

– Драго ми је када видим људе који су ту, а нису натјерани или довучени. Није их нико платио, уцијенио и купио. На наша окупљања долазе људи слободном вољом и то је један вид враћања демократије Републици Српској – рекла је она.

Наглашава да су протести  нормална ствар.

– Ми треба да покажемо да смо срце Европе. Треба да покажемо да можемо на миран, кутуран и достојанствен начин да искажемо своје незадовољство радом органа власти онако како су нам то устав и закон омогућили – закључила је Тривићева. 

(Српскаинфо)

 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Ноле

03.01.2020 07:05

У праву си Јелена, али чињеница је да се људи боје, незнам зашто, поготову они што ништа немају. Највише сам разочаран студентима, борцима и пензионери а јер они стварно највише трпе неправду. Па погледајте само борце у Хрватској, свака власт им се додворава а код нас обратно, па студенте који уче а ови блиски власти купе неку школу и добију посао и пензионери који имају најмање пензије у региону...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

03.01.2020 08:02

Па пензионерима се повећају пензије за 2% (и оном пензионеру који има најнижу пензију је 2%, а и Крагуљу који има највећу пензију је 2%, а има преко 1000 КМ што јена челу пензионера за које не уради ништа), а цијене намирница потребних за свакодневни живот порасту за 20%. Али, пензионере од локалне заједнице до врха воде људи којису чланови власти. Дакле,не бирају их пензионери. Зато се не могу ни побунити због ниских пензија. Ето видјели сте да је Влада за ову годину предложила ставку за повећање пензија од 40 милиона (а пензионера има 260 000) а за раднике у јавној управи којих има можда 30.000, предложеноје 70 милиона за повећање плате. И Крагуљ се не буни. Зашто би?

Name

Само једна ријеч

03.01.2020 10:01

КРАЉИЦА,нема друга да Вас опише,хвала Вам што постојите,не волим ПДП ал се надам да цете успјети да промијените и њих колективно.Сретно!!!

Name

Огорцена

03.01.2020 07:12

ТАКО ЈЕ ЈЕЛЕНА СВИ СУ НЕЗАДОВОЉНИ ОВОМ ВЛАСЦУ СВИ ВИДИМО СТА СЕ РАДИ СВАКИ ДАН МИСЛЕ ДА СУ НЕПРЕКОСОВЕНИ МОРА СЕ ИСКАЗАТИ ПРОТЕСТ ЈЕ СМО НЕЗАДОВОЉНИ ЗБОГ ВИСЕ СТВАРИ А ОНИ НЕЗЕЛЕ ДА ЦУЈУ НАРОД ВЕЦ СВЕ СТИМАЈУ ЗА СЕБЕ И СВОЈЕ ИНТЕТЕСЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

223

03.01.2020 08:11

Све похвале пензионерима,њих је највише на протестима,њима није хладно,они се не боје,а већина младих бира одлазак,а не борбу,то се мора промјенити или ће кмери остати на власти до коначног нестанка РС,што је циљ црвених и њиховог великог Бурле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горе сваки дан

03.01.2020 08:36

Протести су потребни, међутим ова власт је непоправљива, не могу бити бољи, они су из дана у дан су гори, све гори,... Свакодневна инфлација, стандард најнижи могући, они бахати и само отимају, народ све масовније бјежи, борци ко јадници шуте, привреда ни не постоји, све огуљено, очерупано, погажано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

03.01.2020 09:15

Свим демократским средствима треба се борити за просперитет. Браво Јелена, наса краљице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

03.01.2020 09:52

даље пропасти републике србске могу спасит само драско јелена и вукан даје ови сектаси и теретлија не дотуку до краја јерсује ухватили за сију и стисцу самоје могу спасит дављења драско јелена и вукан некаим помогне свети владика његос

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

03.01.2020 10:30

САМО ПРОТЕСТИ. ДОЛЕ МИЛЕ, ТЕГЕЛТИЈА, ЗОРА ВИДОВИЋ, УДБА НОВИЋ, ШПИРИЋ, МАЈКИЋ, ЂОКИЋ, ВИШКОВИЋ.

Name

Боки

03.01.2020 10:28

Циљ протеста је да корумпирана, насилна, бахата и ненародна власт оде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало мала

03.01.2020 11:04

Ми смо супак европе а не срце а народ је ретардиран скроз и само гледа неки свој ситни интерес а поготово ти пензионери они су највеца гамад они највисе гласају за секту јер се боје да це остати без те цемернуце од пензије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линуx

03.01.2020 11:30

Позиција и опозиција у РС су лице и наличје исте медаље. Нема разлике између њих као што нема разлике између СНС и опозиције у Србији или ХДЗ и СДП у Хрвстској. И једни и други служе страном крупном капиталу који је поробио две државе настале распадом СФРЈ, притом грабећи за себе оно што је остало из социјализма. Модел владања се не мијења без обзира ко је на власти. Сјетите се владавине СДС-а или погледајте општине у којима данас влада СДС и видјећете да нема никакве разлике у односу нс модел владања СНСД у РД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алф

03.01.2020 11:46

Браво Јелена и ја би се прудрузио протестима али се бојим . Одмах ако те виде на протесту у проблему си .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

03.01.2020 16:45

Браво храбра паметна Јелена.Лијепа паметна млада па то је богатство.Ми становниц Р С смо 90 посто уз тебе. Радим са омладинпм нико висе не подрзава овај резим бахатих.

Name

ВИЛИ

03.01.2020 16:39

Никако укидати одлуки о цијени ел. енергије за расвјету. Годинама су секташи у предизборној кампањи постављали расвјету, чак и у селима гдје има десетак становника поред расвјете, добијали изборе и сада плаћајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

03.01.2020 18:42

СВАКА ЦАСТ ЈЕЛЕНА ТЕБИ ,ДРАСКУВУКАНОВИЦУ И ОСТАЛИМ ОПОЗИЦИОНАРИМА НА ИСТИНСКОМ ЗАЛАГАЊУ И БОРБИ ЗС БОЉЕ СЈУТРА И ДА ПОСЛИЈЕ 30 ,Г ПОЦНЕМО НЕКИ ДОСТОЈАН ЗИВОТ.ДОСТА ЈЕ...ОВОГ ПАТЕНИЈА И ПОНИЗАВАЊАИ ,СИРОМАСТВА,ЛАЗИ ,ПРЕВАРА ,СТРАХА,ЛАЗНИХ ДИПЛОМАИ ПЕНЗИЈА,ИСЕЉАВАЊА КОРУПЦИЈЕ,БОГАЦЕЊА, БАХАЦЕЊА, ЗАДУЗИВАНА У НЕДОГЛЕД,А ПОСЕБНО ПОЦЈЕЊИВАЊЕ БОРАЦКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ ДОСТА. ....ЈЕ....ВИ СТЕ ПОБИЈЕДИЛИ СТРАХ.......ИМОЛИМ СВАКОГ ПОСТЕНОГ ЦОВЈЕКА ДА ПОБИЈЕДИ СТРАХ И ДА СЕВАС ПОДРЗЕ ПРОМЈЕНЕ ЗА БОЉИТАК НАС И НАСЕ ДЈЕЦЕ ...ХВАЛА ЈЕЛЕНА.......СА ВАМА ЦЕ МО БРАНИТИ И НАСЕ СВЕТИЊЕ .......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

03.01.2020 18:59

Е моја љепотице,ове секташе нећемо моћи отјерати без тенка,више тенкова

ОДГОВОРИТЕ