Бивши милионер живи сам на пустом острву!

Дејвид Глашин је био врло успешан бизнисмен који је на свом рачуну имао милионе. Имао је живот, неки би рекли, из снова. Неколико година је уживао у животу препуном материјалне сигурности, али се 1987. године суочио са финансијским бродоломом после краха на берзи. А од 1997. године живи сам на пустом острву!

Занимљивости 02.01.2020 | 18:19
Бивши милионер живи сам на пустом острву!

Тада је изгубио већи део богатства, а да невоља не иде сама показало се и у његовом случају. После финанскијског дебакла, Дејвида је напустила и жена, па је он одлучио да остави живот какав је до тад познавао иза себе и упути се на пусто острво на којем живи већ 22 године.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ресто Ресторатион исланд Лоцатион фор ан упцоминг доцументарy филм . . . #фарнортхqуеенсланд #фнq #давидгласхеен #ресторатионисланд #исландлифе #ресеарцх #филммакинг #филм #филммакер #самсунг #никон #олyмпус35сп #аустралиа #ландсцапе #исолатион #дисцоннецт #тропицалисланд #игерсмелбоурне #пхотојоурналисм #доцументарy #обсерваторy #репортаге #пхотојоурналисм #лоцатионпхотограпхy #рефлецтион #игерсмелбоурне #игдаилy #пхотофтхедаy #иг_wорлдцлуб #оцеан #ландсцапепхото #травел

А пост схаред бy Филм + Пхото (@аубреyцомбен) он

“Желим да умрем овде. Ово је мој рај на земљи. Кад сам дошао на острво био сам отрован жељом за новцем. Новац трује људе. Због њега ми се распао брак”, објаснио је Дејвид у документарцу о његовом животу.

Иако ужива у оваквом начину живота, каже да му разговори са људима понекад недостају и да би волео да га барем неколико пута годишње неко посећује.

На питање какав је живот савременог Робинзона, рекао је:

“Морате да мислите позитивно све време иначе ћете полудети јер вас ствари искушавају и не иду увек у жељеном правцу”.

Једном годишње напушта острво како би себи обезбедио намирнице за живот. Каже да је захваљујући овом острву постао бољи човек који зна да цени оно што је стварно битно у животу.

“Свакоме треба исцељење у неком периоду живота и то се догодило мени”, рекао је Дејвид.

Има сина (21) и ћерку која никад није посетила острво. Преживео је и трагедију када му се друга ћерка убила пре 6 година.

Његов миран живот је уздрман када је аустралијска власт одлучила да га исели са овог острва. Дејвид жели да овде проведе остатак живота, али питање је хоће ли да успе у томе.

Извор: цдм.ме

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ех

06.01.2020 05:29

Колико би добрих, моралних људи, зелело да се одсели на неко пусто острво.Далеко од свих лази,превара, манипулација, понизавања људске вере и рода.Проблем је у томе сто их нико неце оставити на миру. Ако ти безис од Дјавола, неце он од тебе.

ОДГОВОРИТЕ