Ово је премијер Црне Горе поручио митрополиту

Премијер Црне Горе Душко Марковић поручио је митрополиту црногорско-приморском Амфилохију да "не подстиче незадовољство и нереде", додајући да је то посљедња опомена у том смислу.

Регион 30.12.2019 | 19:25
Ово је премијер Црне Горе поручио митрополиту

"Позивам свештенство Српске православне цркве у Црној Гори да се врате у цркве и храмове, да позову вјернике да служе и да бораве у храмовима, да их не позивају на пружање отпора властима у односу на Закон о слободи вјероисповијести јер из цркава, храмова и њихових литургија излази на улице пројектују се нереди, напади на полицијске службенике, грађане и имовину", навео је Марковић.

Он је додао да је позив за дијалог отворен.

Марковић је рекао новинарима да Црна Гора и њене институције "неће дозволити изазивање нереда, нападе на државне службенике, полицију и угрожавање државне имовине и ограничавања права других".

Директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић поручио је да ће Управа полиције учинити све што је потребно да заштити грађане и да неће дозволити нарушавање безбједности у држави.

Он је додао да "проливена крв полицијских службеника неће остати некажњена".

Из црногорске Управе полиције саопштено је да је Вељовић истакао да су очигледни покушаји са стране да се радикализују безбједносне прилике у Црној Гори.

Усвајање Закона о слободи вјероисповијести наишло је на отпор вјерника СПЦ у Црној Гори и због тога су организовани протести.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Неђо.30.12.2019

30.12.2019 19:13

Милогорци су све опљачкали,остало је јо да сеопљачка некретнине СПЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

30.12.2019 19:50

Нас Миле је то одавно заврсио сада је отисао у Сарајево да и ону у Сарајеву опљацка и да тај плијен подијели са Цовицем и Бакиром.

Name

W

30.12.2019 19:14

МИЛО ШАЉИ ВОЈСКУ НА ДУБРОВНИК. ОТВАРАМО БЕРЛИНСКИ КОНГРЕС И ОСТА ЋЕ ВАМ ТУЗИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.12.2019 19:17

Ти си јако осјетљив на овај минус.

Name

мило мило

30.12.2019 19:20

Полиција напада свестенике а ви отимате вјерске објекте све по наредби страних сила.Све је ово испланирано планом масона,ово сто они раде нису радили ни највеци злотвори.Има бога и он нека им суди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каљаво позориште

30.12.2019 20:32

Мило је политицки мртав. И они Православци који су му били одани све ове године из разно разних разлога сад це му окренути леђа али то це бити видљиво тек на идуцим парламентарним изборима ако Мило уопсте издрзи до тад. Загризао је превелик залогај кад је дирнуо у вјеру и Цркву. Да сам на његовом мјесту добро бих се замислио Срби преко овога неце преци.

Name

Логично

30.12.2019 19:21

Вечерас је требало да се игра кошаркашка утакмица и био је спреман сценарио да се направи линч и за све оптужи ЦЗ, а народ испред Саборне Цркве прогласи навијачима ЦЗ и буде легитимна мета за пребијање. Када ЦЗ није дошла и утакмице нема анатемисани Марковић пријети Митрополиту да ће напасти народ који са свештенством иде у литијама кроз градове ЦГ. Оно најгоре је што синови министра и шефова полиције муслимани пријете народу и хамером се залијеће на колону и покушавају муслимане да увуку у сукоб на страни режима. Режим види да се из вечери у вече повећава број људи у Црквама и литија а. Синоћ је била непрегледна колона у Пљевљима, велики народ у Подгорици и бацање сузавац на народ пред храмом, велики народ у Никшићу, ХН, Котору, Будви, Бијелим пољу, Беранама. Оно што нервира премијера шо је из Грбља кренуло да по речима свештеника да људи могу бити у Цркви само ако нису у ДПС људи су почели да да се на крст заклињу да више никада неће гласати за ДПС. Још одлука Епископског савета да се из Цркве искључе сви из Владе и посланици који су изгласали неразумно закон тако што за њих и њихове породице нема крштења, вјенчања и опела док се јавно не покају и укину закон. Очекивати је вечерас нападну полицију да оптуже народ и свештенство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивоје

30.12.2019 21:35

Марковицу ви безбозници гдје су вам оцеви и дједови исли да се моле богу

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Радивоје

30.12.2019 22:14

Били комунисти као и твоји.

Name

здравко

31.12.2019 19:48

Молите се стољећима ,Миленијима и сто се измолили ниста.Нај већа је молитва колико имаш клинкера у глави.Данас имаш Александрјску библиотеку у џепу тј.мобител.На њему ћеш пронаћи све сто те занима с тим ,ако се логично размисљас.То по оној митској Загризи јабуку знацес ко бог ,али ВИ то нисте способни ,молите се и даље и вјерујте и даље у супље поповске прице.