Човић о неодласку Црвене звезде у Подгорицу

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић је говорио о одлуци клуба да не отпутује у Подгорицу на гостовање Будућности.

Кошарка 30.12.2019 | 17:35
Човић о неодласку Црвене звезде у Подгорицу

Утакмица у оквиру АБА лиге је требало да буде одиграна у понедељак од 18.00.

"Кошаркашки клуб Црвена звезда апсолутно није имао намеру да било шта политизује, у смислу најновијих догађаја у Црној Гори везаних за закон који је усвојен. Добро знате да је Звезда медијски и идентитетом везана за Републику Србију, као и други спортски клубови у смислу њене репрезентативности. Није велики проблем закључити колико Звезда и учешће Звезде у оваквим ситуацијама мозе да буде стављено у манипулације и политичке инсинуације", навео је Човић.

Додао је да је Звезда ступила у контакт са безбедносним органима Србије поучена ситуацијама из априла ове и прошле године.

"Мишљења наших органа тражимо пред сваки пут и то не да бисмо се "покрили државом". Ступили смо у контакт и са врхом АБА лиге, послат је допис 28.12. у 19.56, описани су одређени изазови и ризици који постоје", навео је Човић.

Истакао је и да је добијена процена безбедносне ситуације и потом цитирао један део.

"Не може се искључити могућност евентуалног инцидента на националној основи усмереног ка играчима и стручном штабу српског клуба. Мета могу бити и симпатизери Звезде, било да се радило о навијачима из држављанима Црне Горе", цитирао је Човић.

Потом је направио поређење са фудбалском утакмицом између Барселоне и Реала.

"У том тренутку су се догађали немири у Барселони, клубови су се за пола сата, сат договорили да се утакмица помери. Наша процена је била добронамерна, да се утакмица помери иако из спортских разлога Звезди више одговара да се утакмица одигра данас. Људи у менаџменту су пронашли да би нови термин могао да буде 24. фебруар. Тиме се не угрожава регуларност лиге", додао је Човић.

Подсетио је и да је делегација требало да отпутује у Подгорицу у недељу увече.

"Одложили смо пут због јер су се у Подгорици дешавали догађаји које смо видели. Нисмо желели да правимо додатну атмосферу и да учествујемо у томе. До нас је стигао допис у ком је наведено да ће бити 7.500 навијача и да ће сви бити идентификовани, као и да ће свако сносити последице за оно што уради", истакао је Човић.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаффа

30.12.2019 17:22

Дворана и Храм су близу...добро је избјећи сусрет људи који иду из Храма и напаљене масе из дворане. Подршка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.12.2019 18:14

Утакмица се могла одиграти са празном ареном...политика је ко вегета..