Дијеле се откази осталим радницима Алуминија

Данас је започело уручивање рјешења о технолошком вишку за највећи број преосталих упосленика Алуминија д.д. Мостар, казали су за Фену у мостарској компанији.

Босна и Херцеговина 30.12.2019 | 11:54
Дијеле се откази осталим радницима Алуминија

Током посљедња два календарска дана 2019. године рјешења ће добити око 170 дјелатника којима радни однос завршава 31. децембра 2019. године, док би преостали радници рјешења требали добити у јануару сљедеће године.

Њима ће по закону припасти и одговарајућа отпремнина, који би се требала исплатити до 15. јануара 2020. године. Појединачне висине отпремнина зависиће о броју година радног стажа у Алуминију и висини просјечне плате, навели су из Алуминија.

Производни погони мостарског Алуминија заустављени су 10. јула након што је подузеће ископчано с електричне мреже због нагомиланих дугова.

Почетком септембра од некадашњих 900 запосленика њих 600 добило је отпремнине и рјешења о престанку радног односа.

Представници власти и Управе Алуминија у више су наврата најављивали како ће се до краја 2019. пронаћи рјешење за некадашњег гиганта те да ће производња поновно бити покренута.

Понуду за преузимање Алуминија доставила је само Абрахам група али ту понуду израелско-кинеске групације није прихватио Надзорни одбор Алуминија због, како је речено, правних нејасноћа.

Федерални министар енергетике, рударства и индустрије Нермин Џиндић недавно је изјавио како понуда Абрахам групе није прихватљива за Владу ФБиХ, али је најавио још један састанак с представницима те компаније.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Источно Сарајево

30.12.2019 12:18

Што им га Човић завуче.Њихов је ,гласали су за њега.Сад под старе дане виа Њемачка на грађевину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

30.12.2019 13:21

Зато ће их Комшић,извучи.

Name

Ре

30.12.2019 15:58

Цовиц и Мимо Брајковиц су куповали златне сатове ХДЗовим поданицима са отпремнинам и наградама до 200 000 КМ. Док су себи узимали милионе које им је кроз повољну куповину ел.енергије давала Влада ФБиХ на терет ЕПБиХ и рудника Какањ,Бановићи,Крека итд. Ту исту енергију извозили су прво у Хрватску гдје је Хрватска скидала дуплу зараду па је продавала ЕПХЗХБ (ХДЗу Цовицу) који је поново удуплавао цијену продавачица је Алминију. Знајући да је Федерација вецинским власник и да це поново санирати губитке. Само овај Навалић их провалио и прекинуо ланац лоповлука

Name

Миромо

30.12.2019 18:29

Захвалити се требамо највише захвалити Човићу и његовој елити за све што се десило да ја са 51 годину морам у били свит јебо он све своје мафијаш. Ја да гласам за мафију или моја обитељ никад више дао би жељку гласове моје обитељи да сам знао да че до овог доћи Мој узор и Хрватина нас покрао и издао.Нек му је све проклето што је лоповски стекао о поштеног народа

ОДГОВОРИТЕ