Дјечак избоден ножем у дворишту школе у Нишу

Дјечак (13) тешко је повријеђен када га је вршњак избо ножем у дворишту основне школе "Коле Рашић" у србијанском граду Ниш. Крвава туча дјечака десила у суботу око 20.30.

Србија 30.12.2019 | 09:01
Дјечак избоден ножем у дворишту школе у Нишу

У вријеме обрачуна малољетника школа није радила, а како пише "Курир", вјерује се да су дјечаци дошли у школско двориште како би се дружили, што није први пут.

"Претпоставља се да је у дворишту било више малолетника. У једном тренутку су се посвађали. Свађа је прерасла у тучу, а један од њих је тада извукао нож из јакне. Убо је вршњака у раме", каже извор и додаје да је повријеђено дијете хитно превезено у Клинички центар.

"Повреде које је је дечак задобио нису опасне по живот и он се на сву срећу успешно опоравља", речено је у КЦ. 

Полиција је брзо послије напада пронашла осумњиченог тринаестогодишњака и са њим обавила разговор.

"Он ће бити саслушан код судије за малољетнике. Пошто има мање од 14 година, није кривично одговоран. У случај је укључен и Центар за социјални рад", објашњава извор.

Мотив туче дјечака није још увијек утврђен.

"Испитује се да ли се ради о заказаној тучи с обзиром на то да је осумњичени дјечак са собом понео нож", каже извор.

Нишлије које живе у близини школе испричале су да се многа дјеца из краја скупљају у дворишту школе када се настава заврши.

"Лети се окупљају буквално сваке вечери, зими мало ређе. Стално се чују галама, свађа, бука... Често нађемо и флаше са алкохолом, па није искључено ни да дјеца пију, а чули смо и да неки конзумирају марихуану. Додуше, овакав инцидент се никада досад није догодио", причају Нишлије и настављају:

"Обично се свађају због девојака или су у питању навијачки сукоби".

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар