СДС: Градоначелник да се извини суграђанима

Протекла година у нашем граду ће остати упамћена по репресији над нашим суграђанима, еколошкој катастрофи која се покушала заташкати, поскупљењима комуналних услуга и новим задужењима, поручили су данас из Градске организације СДС Бањалука.

Република Српска 29.12.2019 | 14:18
СДС: Градоначелник да се извини суграђанима

На конференцији за новинаре одржаној испред Градске управе, одборник СДС Александар Петковић је  рекао да су градске власти у овом периоду учиниле много ствари на штету грађана и да упорно покушавају представити слику стања које не одговара стварности. 
  
„Ово је година репресије над грађанима Бањалуке који траже истину за убијеног суграђанина“, истакао је Петковић.

 

Каже, да се 2019. може назвати и годином поскупљења у којој је поред поскупљења воде први пут  у Бањалуци уведено плаћање паушала за услуге „Водовода“. 

„Поред тога одвоз смећа је поскупио за 20 одсто што је друго овакво поскупљење од кад је градско предузеће прешло у приватно власништво“,  рекао је Петковић.

Борис Шукало, члан ГО СДС Бањалука, је позвао градоначелника Игора Радојичића да упути извињење Бањалучанима, након што је Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци утврдио да је све оно за шта их је оптуживао поводом дешавања од 30. децембра прошле године било нетачно.

„Тада је оптуживао за вандализам разбојништво, уништавање музичке опреме, саботирање концерта естрадног умјетника итд. Сви знамо какав је прогон људи који су само тражили истину и правду услиједио након тога“, рекао је Шукало.

Подсјетио је да су Радојичићеве оптужбе услиједиле упркос томе што су власници  музичке опреме изјавили да није дошло до никаквог оштећења и чињеници да је естрадни умјетник рекао да ни по коју цијену не би наступао у атмосфери која је настала због неријешеног убиства.

 

Бојан Бабић, предсједник Актива младих ГО СДС Бањалука, је рекао да у грађевинским радовима у Граду неријетко нису испоштована основна правила струке чиме су проузроковани велики проблеми.

„Типичан такав примјер је клизиште које је настало поред новоизграђеног Зеленог моста, због којег је већ исељена једна кућа, а у опасност је доведена и имовина других људи који живе на тој локацији“, навео је Бабић.

Александар Глувић, члан ГО СДС Бањалука, је рекао да се понашање власти приликом еколошке катастрофе са пираленом у бањалучком Инцелу не смије заборавити

„Имали смо игнорантски однос власти према овом проблему у тренутку појављивања информација да је дошло до еколошке катастрофе“, подсјетио је Глувић.
 Поручио је да је се у Бањалуци мора увести систем мјерења загађености зрака.
 
„Тај проблем није лако рјешив и у наредном периоду му се мора озбиљно приступити како би смо имали чист и еколошки град, какав Бањалуке и треба да буде“, рекао је Глувић.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ја

29.12.2019 14:17

Узалуд атакујете на Игора, помешће вас на локалним изборима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

29.12.2019 14:23

Колико си ти ограницен? Пирален стети свим градјанима! Од вас ботова нема горих у овом тамном вилајету.

Name

ВРС

29.12.2019 14:27

Посто је црногора ( тако се изјасњава) питај га дали је он за овај закон сто црногорци динесосе!!! А он мозе само код секте да буде кандидат за градинацелника!!! Он није Драску ни до кољена!!!

Name

Коментар

29.12.2019 15:12

Гласацу за младог Драшка...

Name

ре "ја"

29.12.2019 15:50

Лош ти је начин комуникације са популациом на коју желиш "вјероватно"да оставиш утисак.

Name

Боки

29.12.2019 15:12

Да су прошле године били локални избори зна се ко би кога помео. Али док год излазност на изборима буде око 50% од чега је 35% уцијењено радним мјестима, а вецина који су против власти из револта сједе код куце и не гласају биће ове приче "помео Миле". Миле освоји 30% гласова изашлих на изборе, а не укупног ни становништва нити бирача. Лако је израчунати колико је то онда људи,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

29.12.2019 20:02

Рачунајте ви колико хоћете, зна се ко је био побједник на изборима у посљедњих 15 год ,е тај тренд се наставља ко зна колико година још . Сорy.

Name

Милан

29.12.2019 15:25

Да је градонацелник урадио оно сто је требао ви би судски одговарали и сносили стету коју је град претрпио због васе бахатости од просле године када сте дрзали заробљену Бања Луку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

29.12.2019 15:59

Није ни Драшко особа за градоначелника, а Радојчић још мање. Замислите када би грађани Подгорице за градоначелника изабрали Србина из Бањалуке. Мало сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста совинизма

29.12.2019 20:02

Предсједник управе Меркатора (у његовом нависем успону), градонацелник Љубљане из мандата у мандат, и цовјек који је једно вријеме формирао власт у Словенији је Србин - Зоран Јанковиц. Док је год совинизма код нас, да гледамо ко је одакле а не колико вриједи, бицемо ту гдје јесмо....

Name

јелена

29.12.2019 16:09

Највеци злоцин према градјанима је Еко Топлана. Типицан примјер споја капитала и политике преко ледја народа. Ријец криминал нецу користити. Као ни корупцију. Ваљда це Суд некад, кад додју боља времена, имати посла..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

29.12.2019 16:29

У Топлани користе дрвну сјечку од импрегнираног дрвета, пуно хемикалија. Ако имамо приватну фирму за одвоз смећа треба дозволити још 2 фирме да раде тај посао, овако нас овај приватник огули.

Name

Ноле

29.12.2019 18:48

Ма извинио би се Игор да има образа а како је показао да нема ни чојства а ни образа, неће... Не смије и не може, зна шта би било са њим. У блату је до грла и још тоне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИЛИ

29.12.2019 18:58

За извињење треба имати карактер и образ што ови сектаси немају, код њих је она чкаљина " образ дјон ' у правом смислу те ријечи.

ОДГОВОРИТЕ