Маестрално вече Николе Јокића (ВИДЕО)

Никола Јокић предводио је Денвер Нагетсе до победе над Мемфис Гризлисима 119:110 (26:11, 24:28, 32:29, 37:42).

Кошарка 29.12.2019 | 09:42
Маестрално вече Николе Јокића (ВИДЕО)

За 33 минута на паркету забележио је трипл-дабл са рекордом сезоне од 31 поена (12/19 из игре) уз по 10 скокова и асистенција.

Јокић је већ у првих осам минута меча постигао 14 поена, од укупно 20 Денвера, за двоцофрену предност коју Нагетси нису испустили до краја.

Када су се Гризлиси приближили на седам поена заостатка средином последњег квартала, Јокић се вратио на паркет и са неколико маестралних асистенција за саиграче одбио налет гостију.

Меч је завршио минут и по пре краја због шесте личне грешке, али су Нагетси и без њега успели да одбране вођство за 22. победу у сезони.

"Почели смо добро утакмицу, они су постигли само 11 поена у првој четвртини и то нам је дало моментум. Нисмо добро завршили полувреме, али јесмо утакмицу што је најважније. Добра победа за нас због тешког пораза у прошлом мечу", рекао је Јокић после утакмице.

Србин је остварио седми трипл-дабл у сезони, а 35. у НБА каријери.

"Мислим да сам постигао доста кошева у првој четвртини. Служио ме шут па сам шутирао мало чешће. Саиграчи су ме проналазили, а тренер цртао праве акције. Добро вече за мене, али и за Нагетсе".

Репрезентативац Србије Марко Гудурић је дефинитивно изгубио место у тиму, на шестој узастопној утакмици одлуком тренера остао је свих 48 минута на клупи.

Јокићеви скок у одбрани и асистенција која је уследила потом преко целог терена за лако полагање Вила Бартона на половини последње четвртине преломили су меч.

"Он каже да 
ме увек тражи, па знам кад скочим да је неко тамо да ме чека. Једноставно сам само бацио лопту", објаснио је Јокић.

Јокић се седмим трипл-даблом у сезони изједначио са Леброном Џејмсом у тој статистичкој категорији.

Испред њих је само сензационални Лука Дончић који је уписао један више и по томе је водећи у најквалитетнијој кошаркашкој лиги на свету.

Да су одлучни да одбране домаћи терен играчи тима тренера Мајка Мелоуна су првих 12 минута игре окончали са 15 поена вишка (26:11).

Гризлиси су смањили разлику на четири поена до полувремена, да би у наставку Нагетси вратили предност на двоцифрену и одржали је до краја меча.

У последњем минуту је гостујућа екипа имала осам поена заостатка, Дентони Ментл је тројком после два ер-бола из четири слободна бацања Мејсона Пламлија унео неизвесност у финиш, али није било довољно времена за Мемфис да се потпуно врати у игру.

Највећа подршка Јокићу у утакмици био је тим, шесторица његових саиграча су имала двоцифрени учинак, а предњачио је Бартон са 19 поена, 7 асистенција и 6 скокова.

Лоше изведена слободна бацања су могла да баце сенку на солидну партију Пламлија који је за нешто више од 19 минута постигао 15 поена уз 7 скокова.

Џамал Мареј је додао 15 поена уз по 5 скокова и асистенција, по 12 су убацили Гери Херис и Џерами Грант, док је 11 додао Мајкел Портер Џуниор.

Гризлисе је предводио Џарен Џексон Џуниор са 20 поена, док је 17 убацио резервиста Мелтон.

Поен мање постигао је руки Џеј Морант уз 8 скокова, док је Јонас Валанчунас забележио дабл-дабл са 14 поена и 10 скокова, али је литвански центар био немоћан у дуелима са Јокићем на оба дела терена.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар