Стиже хладно вријеме, потребно се добро обући

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно уз слабо провијавање снијега, док се на југу очекује сунчано вријеме, само је понегдје могућа пролазна облачност.

Босна и Херцеговина 29.12.2019 | 09:30
Стиже хладно вријеме, потребно се добро обући

Слабо провијавање снијега очекује се на истоку и у централном планинском појасу, док ће на југу бити претежно ведро, али хладно током јутра, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне доћи ће до постепеног смањења облачности и престанка падавина у вишим предјелима.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверног и сјеверозападног смјера, у Херцеговини умјерена до јака бура.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус три до три, на југу који степен виша, на планинама од минус седам до минис три степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у већини крајева пада слаб снијег, док је у Херцеговини претежно ведро, једино је на њеном сјеверу облачно.

Температура ваздууха у 7 часова: Бјелашница минус 14, Чемерно минус осам, Хан Пијесак минус седам, Калиновик и Иван Седло минус шест, Соколац минус пет, Гацко минус четири, Груде, Сарајево и Ливно минус три, Мркоњић Град, Рудо, Сребреница, Широки Бријег и Бугојно минус два, Вишеград и Тузла минус један.

У Бијељини, Билећи, Добоју, Зворнику, Градачцу и Рибнику јутрос је измјерено нула степени, у Требињу, Бихаћу и Санском Мосту један, у Бањалуци, Мостару и Новом Граду два, а у Неуму пет степени Целзијусових.

Висина снијега на Хан Пијеску јутрос је била 48 центиметара, у Сребреници 22, на Сокоцу 19, на Чемерном и у Калиновику 10, у Вишеграду четири, у Зворнику три, а у Добоју и Гацку један центиметар.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

НАТО ФАН

29.12.2019 11:47

Угријаце Милорад и НАТО. Кувана ракија висе не иде.

ОДГОВОРИТЕ