Бошковићева ове године најбоља одбојкашица

Тијана Бошковић и Урош Ковачевић проглашени су за најбољу одбојкашицу, односно најбољег одбојкаша у 2019. години у избору Одбојкашког савеза Србије.

Остали спортови 28.12.2019 | 21:03
Бошковићева ове године најбоља одбојкашица

Бошковићева је предводила женску репрезентацију до одбране златне медаље на Европском првенству, а за игре на шампионату понела је титулу за најкориснију играчицу (МПВ), док ју је ЦЕВ изабрао за најбољу одбојкашицу Европе.

Ковачевић се такође са мушком репрезентацијом попео на кров Европе, био је МВП, а такође је проглашен за најбољег играча Европе. За најбољег тренера у женској одбојци проглашен је селектор Зоран Терзић, док је његов колега Слободан Ковач понио титулу у мушкој одбојци. 

Одбојкашки савез Србије специјалну награду за развој одбојке у Србији додијелио је Александру Боричићу, предсједнику Европске одбојкашке федерације. Предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић рекао је да је 2019. година била невјероватна.

– Задовољство изражено успјесима прошле године као да је био увод за оно што се десило у овој невјероватној години. Не кажем непоновљивој, јер смо ово учинили 2011, а надамо се да ће и у будућности бити случај рекао је Гајић на новогодишњем коктелу.

(Српскаинфо) 

Коментари / 0

Оставите коментар