Сутра хладно са сусњежицом и снијегом у РС

Снијег се током цијелог сутрашњег дана очекује у вишим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ (ФБиХ), биће хладно, ујутро на планинама око минус десет степени, док ће на југу бити сунчаније.

Република Српска 28.12.2019 | 15:02
Сутра хладно са сусњежицом и снијегом у РС

Ујутро ће преовладавати умјерено облачно и хладно, сусњежица је могућа у низинама на сјеверу, док ће на истоку и у централном планинском појасу бити слабог снијега, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу ће прије подне бити претежно ведро и хладно, а током дана сунчано уз локално пролазну облачност.

Послије подне доћи ће до постепеног смањења облачности и престанка падавина у вишим предјелима.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова, у Херцеговини умјерена до јака бура.

Јутарња температура ваздуха од минус пет до минус један, на планинама око минус десет, а највиша дневна од минус три до три, на југу мало виша, док ће на планинама бити од минус седам до минус три степена Целзијусова. 

Метеоролози за крај ове и почетак Нове године не најављују падавине, али ће у јутарњим часовима бити хладно, температура ваздуха испод нуле, док током дана неће прелазити пет степени, на југу ће бити који степен виша.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме, повремено са слабим снијегом у већини подручја, док је у Херцеговини претежно сунчано.

Бјелашница је била најхладнија са минус 12 степени колико је измјерено у 13.00 часова.

На Хан Пијеску је у исто вријеме било минус пет, у Калиновику, на Чемерну и на Иван Седлу минус четири, на Сокоцу минус три, на Мраковици минус два, у Гацку минус један, а у Мркоњић Граду, Сребреници, Бугојну, Ливну, Сарајеву и Тузли нула.

У Рудом, Шипову и Градачцу један, у Бијељини, Зворнику и Вишеграду два, у Фочи, Бихаћу и Рибнику три, у Бањалуци, Добоју, Новом Граду, Српцу и Санском Мосту четири, у Приједору, Билећи и Широком Бријегу пет, у Требињу шест, у Грудама и Мостару седам, а у Неуму девет степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар