Србија: Девети дан потраге за Моником

- Потрага за дванаестогодишњом Моником Каримановић траје већ осам дана, наставља се и у суботу.

Србија 28.12.2019 | 13:13
Србија: Девети дан потраге за Моником

Поред више од 600 људи, у акцију су укључени дронови, хеликоптери, термовизијске камере, рекао је јутрос директор полиције Владимир Ребић.

Полиција још не зна где се налазе 12-годишња Моника и Нинослав Јовановић, за кога се верује да је отео девојчицу, рекао је Ребић, додајући да је полиција на терену 24 сата.

"Кад је мајка пријавила нестанак, изашли смо на терен, дали објаву, све патроле су обавештене и имале њену слику. У првом тренутку нисмо имали представу ко је, обављени су разговори са друговима, наставницима. Извршен је увид у камере на том простору, на једној локацији смо је видели на камерама и даље нисмо, није било камера које покривају", рекао је Ребић за РТС.

Даљом истрагом је полиција, каже, посумњала да би Јовановић могао да буде извршилац.

"У неком тенутку смо сазнали да је украдено једно возило на подручју Малче и виђено је у Сувом Долу, па смо то повезали. Возило је пронађено, извршене су форензичке обраде у возилу и у понедељак смо већ знали да су они били у возилу и тада је истрага умесрена ка њима", указао је директор полиције.

До петка су се јавила два сведока која су рекла да су 12-годишњу Монику и Јовановића видели на неким локацијама, а на двема локацијама пронађени су њихови ДНК трагови.

"На тим локацијама пронађена су два јастука, два ћебета... Очигледно не ноћи сам", навео је Ребић, указујући да је до сада полиција претражила око 50 села и заселака на којима би Јовановић могао да се крије са девојчицом.

Наредних дана очекују се лоше време, снег, али директор полиције каже да то полицију неће омести и додаје да се нада да хоће Јовановића.

"Имамо термовизијске камере и камере које препознају на основу топлоте. Ниједан детаљ се не препушта случају", наводи Ребић.

Проверавају се, додаје, и објаве на друштвеним мрежама.

"Неко је написао да је виђен у Пожаревцу, полиција одмах то проверава. Имали смо случај да је неко у Ннемачкој покушавао да приступи његовом профилу. Немци су то проверавали, ради се о човеку који је покушавао да му укине профил", испричао је Ребић.

Полиција такође није искључила могућност да Јовановићу неко помаже.

"Он је асоцијалан, али су пронађени неки људи са којима је био у контакту", додаје директор полиције.

Ребић је навео да полицију у оптимизму држи чињеница да Јовановић у претходним случајевима није убијао своје жртве.

"Колеге из нишке полиције радиле су његов профил, ангажовани су психолози, скенирано је његово понашање, покривамо локације које су његове опсесије, не могу због истраге да кажем које су", навео је директор полиције.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар