Полиција збуњена - За све немају информације?!

"Рекао сам вам, пријава ми је на столу. Рекао сам вам да не знам тачно, пријава ми је на столу.“, каже начелник Полицијске управе Бања Лука Милош Бркић.

Република Српска 26.12.2019 | 14:57
Полиција збуњена - За све немају информације?!

Полицијска управа Бањалука одобрила је одржавање за данас пријављена два скупа у Парку Младен Стојановић.

Полицијској управи Бањалука један захтјев за одржавање јавног скупа упутили су посланици у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић, Јелена Тривић и Небојша Вукановић, а други Удружење "Част отаџбине" из Београда.

Немиле сцене у Народној скупштини РС на претходној посебној сједници, које су кулминирале физичким нападом министра унутрашњих послова РС Драган Лукач на посланика ПДП-а Драшка Станивуковића, довеле су до одржавања протестног скупа против насиља у организацији опозиције.

Власт Републике Српске ни у овом случају није сједила скрштених руку. Одмах након најаве опозиције стигло је обавјештење о одржавању контрамитинга. Истина не директно од власти, већ од организација које се називају Удружења ветерана РС. МУП РС дао је одобрење за одржавање оба скупа у парку Младен Стојановић и то на свега стотињак метара удаљености у исто вријеме.

Да ствар буде још баналнија, у МУП-у Српске нису знали одговорити на питање ко је организатор другог протеста.

Ко је конкретно подносилац захтјева за одржавање контрамитинга?

Не могу се сјетити, пријава ми је остала на столу, стварно се не могу сјетити.

Наводи се у медијским натписима да је један од њих Петар Цвјетиновић који је пресуђени криминалац, са лажним представљањем, ухапшен у Србији који је представљао као Милорад Додик. Имате ли те информације?

Наводи се и да је један од организатора организација из стране државе, како то коментаришете?

Немам те информације.

Немате информације ко је организатор?

Да.

Одобрили сте скуп, а немате информацију ко је организатор?

"Рекао сам вам, пријава ми је на столу. Рекао сам вам да не знам тачно, пријава ми је на столу.“, каже начелник Полицијске управе Бања Лука Милош Бркић. 


Како БН сазнаје, организатор контра протеста је организација „Част отаџбине“ из Београда, коју чине некадашњи (пензионисани) цивилни, војни и полицијски званичници, који су са ових подручја а који са својим породицама живе у Београду и одакле покушавају да утичу на политичке процесе у Републици Српској.

„Ја колико сам видио, да је то Удружење ветерана Београд. А ово није Београд, ово је Бања Лука. Ја не знам о чему се ту ради. Врло јасно. То су њихове филијале, као што су многе странке филијале. И они су организовали своје људе да кажу да су они ветерани. Ово прави СНСД. Само што се крије иза ветерана, као што се крије и иза институција.“, каже посланик ПДП-а У НС РС Драшко Станивуковић.

Да протест не организују удружења ветерана, како је то раније саопштено, показује и обавјештење које су послали из Удружења „Ветерани одбрамбено-отаџбинског рата РС“.

„Обавјештавамо све чланове удружења „Ветерани одбрамбено-отаџбинског рата РС“, да чланови нашег Удружења неће учествовати на најављеном контрамитингу, од кога се ограђујемо. Удружење „Ветерани одбрамбено-отаџбинског рата РС“ не подржава никакве појединце нити политичке партије.

Нажалост примјетно је да одређена удружења и појединци који их представљају и имају личну корист и бенефиције да су често спремни да изађу на улицу због угрожености својих финансијера него због катастрофално лошег положаја својих чланова и демобилисаних припадника Војске РС, народа и све лошијег стања Републике Српске.“, стоји између осталог у обавјештењу Удружења „Ветерани одбрамбено-отаџбинског рата РС“.

Да је власт изузетно озбиљно схватила протест опозиције показује и активирање странака поводом контра окупљања.

У већини страначких централа, прије свих ДЕМОС-а, Уједињене Српске и СНСД-а шаљу се недвосмислене поруке присталицама да дођу на скуп и подрже РС и њихову власт.

У једној од порука пише: „Искрено бих вас замолио да се одазовете у што већем броју. Имам информацију да ће супротној страни стићи подршка аутобусима из Федерације. Толико о њиховом патриотизму.“

А да се ради о протесту власти доказ је и порука : „Добили смо наредбу да сутра организујемо контра митинг у 18х у исто вријеме на паркингу код ресторана Ланацо. Званично протест организује Борачка, а ми смо само подршка!“

Према нашим сазнањима, странке владајуће коалиције врше притисак на запослене у јавним предузећима у установама да дођу на контрамитинг.

БН ТВ 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Бане

26.12.2019 14:35

Страсно је колико је ниско пала ова наса полиција и ко све у њој ради.Умјесто да буде полиција која стити права свих градјана она се,оцигледно,претворила у странацку полицију.Имају они све информације,све знају али неце или не смију да казу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста сеф казе

26.12.2019 14:51

Па српски зандар је увијек био Ста сеф казе. Какав закон. Сеф је закон. Селдзуцки смо ми народ. Није закон него топуз и газда. И тако милион година.

Name

Ре Ста...

26.12.2019 15:09

Бас тако!

Name

БРАВО

26.12.2019 15:41

ХАХАХАХАХАХАХА !!!!

Name

Ре: Бане

26.12.2019 22:20

Јака нам је полиција кад јој из тудјих земаља долазе протесте и контрамитинге организовати. Београде, стиди се колико српских издајица хранис умотаних у цисти криминал

Name

КСС

26.12.2019 14:36

Па ваљда митинг могу организовати само они који су регистровани у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

26.12.2019 15:12

Нема ко да подрзи СНСД. Дајте људи сви ветерани зиве залосно због ове власти - могу само ици против власти и СНСДа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран Полиције РВИ

26.12.2019 15:27

Ма не пада ми напамет да подржи ове тзв ветеране који су продали образ попут оног љигавог Вукотића... Фуј бруко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апел

26.12.2019 16:00

Полицијооооо вас сеф је од вас напрабио партијску полицију а не народну !!!и он је заститник партије а не народа!!!па докле висе да идете на свој народ !!!!!па задто сте спали на те гране ??? Збогплате мизерне се продајете!!!заститите народ а не партијасе и њихове климоглавце неписмене лопове !побогу па сва предузеца фабрике банке ресурси градјани са лоповском приватизацијом итд тендераси царују са партијасима покуповали све и гласаце и папке !!А ви ви не радите на томе ниста ! Гледате својим оцимави слусате сефа корумпираногвокаљао образ српског борца !!!!за сва временааа!! Никад висе српска мајка својегбсина у војску неце дати!па да дезертери сверцери предрани постанари голацивосудјивани узивају !!никад никад!!Полицијооооо оде вам омладинаврадјају се по тудјим дрзавама!а ви послусници партијски одметнути од народа!цаст изузецима али ихвје мало као и народа каови бораца!нестају а партијаси се бахате дрско у својем царству!крију се по институцијама по јавним предузецима посвојем партијама у талу дијеле пљацмају намецу ја теб ти мен балкански изнад закона !Полицијовоткази послусносвбице посла само закон и правнавдрзава !!и бице посла за све !!и бирицета постеног рада !!!Полицијо скинивљагу са себе!!не иди на народ!!!а плаценике поскидати голе и преко границе најурити!!кога они стите ковје угрозен!!власт ненародна !!!која треба пред закон и врацање покраденог !власт само себе стити од народа зато и позива плаценике!јадна јада !невидјенооо

Name

Борац

26.12.2019 15:48

Мозда би боље било да су позвали удрузење Дезертера из Стбије.има Додиг јаку Дијаспиру у Србији.Браца шверцери или Бисеркини родјаци из 103 ХВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

26.12.2019 15:49

Невјероватно какву професионалну полицију имамо.Додју на конференцију за јавност па онда не знају ко организује контрамитинг,односно ко је подносилац захтјева.Све битне информације "заборавили" на столу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ловац

26.12.2019 15:56

Страшно а гдје је процена ризика и остало, људи ово је болест невиђена... Неко из Србије да држи митинг у Бања Луци одмах треба да буде ухапшен моментално..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно дна

26.12.2019 16:05

Јел у ветеране спада И Вукотиц. "Ветерани" везте коња гдје газда казе. Цасни И постени ветерани И изгинула дјецо ако мозете опростите ово зло сто земљом ходи васом крвљу натопљеном

ОДГОВОРИТЕ
Name

Издајник 100%

26.12.2019 16:07

Изгледа да су ови "ветерани" нека добро организована организација. Било би добро послати их на Косово и Метохију да то тамо разбуцају а не да праве срања по Бања Луци, мало нам је ове насе сељадије, само нам они фале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.12.2019 16:56

Сто смо тразили то смо добили...

Name

дрина

26.12.2019 17:12

долазе сад из београда да бране додика..

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

26.12.2019 20:01

Па ви нисте нормални ста да је вецерас пала крв ,организује те два митинга на сто метара ,не могу да верујем докле ово лудило иде

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕЗНАМ

27.12.2019 11:02

НИСАМ ЉУБИТЕЉ ПОЛИЦИЈЕ ПОГОТОВО ОНИХ КАО ШТО ЈЕ ЛУКАЧ АЛИ ОВАЈ ЧОВЈЕК ИЗГЛЕДА ИЗУЗЕТАК НИКАД НЕ ГРИЈЕШИМ НА ОЦЈЕНИ ЉУДИ ТАКО ДА ЈЕ ОВАЈ НОРМЕЛАН И ПОШТЕН АЛИ НЕ ВАЉА МУ ШЕФ. ШТА ЋЕ ЧОВЈЕК КАД МУ НАРЕЂУЈЕ ЛУКАЧ, КОЈИ ЈЕ БАХАТОГ ПОНАШАЊА КОЈИ ИЗАЗИВА И УДАРА ПОСЛАНИКА, ПРОСТО РЕЧЕНО ЧОВЈЕК БЕЗ КАРАКТЕРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗУКИ

27.12.2019 11:19

МА ТО СТИГЛА КАМАТА ИЗ СРБИЈАНСКИХ БАНАКА НА ОРОЦЕНЕ ПАРЕ ВЛАДАЈУЦИХ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ОДГОВОРИТЕ