Станивуковић поднио пријаву против Лукача

Посланик ПДП Драшко Станивуковић предао је данас кривичну пријаву против министра унутрашњих послова Републике Српске, Драган Лукача, због кривичних дјела угрожавања сигурности и тјелесне повреде.

Република Српска 26.12.2019 | 12:27
Станивуковић поднио пријаву против Лукача

– Предао сам то са доказима и то са медицинском документацијом и препоруком докора. Ради се о тјелесним повредама и угрожавању сигурности, јер ми је рекао да ћу завршити као заставе, а то је поломљен, подеран и на поду. То је озбиљна пријетња народном посланику – рекао је Станивуковић данас у Бањалуци.

Несумњиво се овдје ради о кривичној одговорности и ми смо као грађени направили, једну од до сада највећу побједу јер смо по први пут чули да Лукач говори о својој оставци како никада до сада није говорио.

– Он је навео услове под којима је спреман да то уради, а ти услови су већ испуњени. Падом Лукача, пада и велики вођа и долази наш нови почетак за који се боримо – рекао је он.

Станивуковић тврди да је велика лаж министрова тврдња да је морао да реагује јер је знао да ће он нешто да учини.

– Он ми је први пријетио и три пута ме позивао да дођем и затим рекао “хоћеш да те опет ударим”, што се јасно чује. Није рекао “хоћеш опет да те одгурнем” као што сада тврди. Очекујем од Тужилаштва да што прије покрене истрагу, јер је овдје све јасно – рекао је Станивуковић.

Коментаришући министров коментар да одговара онима који су га поставили, Станивукови тврди да „нема везе за реалношћу и да није за посао који обавља“.

– Он одговара, прије свега грађанима, Републике Српске, а она мени, односно народним посланицима. Ја сам изнад њега и гледам га одозго, јер су за мене гласали грађани. Њега је поставио неко од његових, па су га посланици бирали, а посланике су бирали грађани. Он не зна основни редослијед политичког бирања и одговорности – рекао је Станивукповић и нагласио ће од 17 часова бити у парку на окупљању иза којег опозиција стоји лицима и именима, док се они који организују контра скуп крију иза организација.