СДС покренуо иницијативу за смјену Лукача

Клуб посланика СДС у Народној скупштини РС упутио је јутрос захтјев за смјену министра унутрашњих послова Републике Српске због насилничког понашања према народном посланику Драшку Станивуковићу током последњег засједања. Иницијатива је упућена предсједнику Владе Радовану Вишковићу и предсједнику Народне скупштине Недељку Чубриловићу.

Република Српска 26.12.2019 | 11:39
СДС покренуо иницијативу за смјену Лукача

„У жељи да се заштити дигнитет и углед највишег законодавног тијела, Народне Скупштине Републике Српске, и са циљем да се сачува систем подјеле власти у којем је извршна власт подређена законодавној и одговара јој за свој рад, Клуб посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске вам се обраћа јавним позивом за смјену министра унутрашњих послова Владе Републике Српске Драгана Лукача који је својим поступком на Осмој посебној сједници Народне скупштине 22.12.2019. године, довео у питање све напријед наведено“, стоји у иницијативи Клуба посланика СДС-а. 

Даље се наводи да је Лукач физичким нападом на народног посланика, којем је претходно пријетио да ће завршити исто као и заставице (дакле, поломљен и на поду), а који је пред њим мирно стајао, довео је у питање не само углед Владе РС већ и свих припадника Министарства унутрашњих послова РС који часно и поштено раде свој посао.  

У иницијативи Клуб посланика СДС предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу и предсједнику Владе РС Радовану Вишковићу су изнијеле примједбе на њихов рад.

"С обзиром да нисте поступили у складу са одредбом члана 165. Пословника о раду Народне скупштине који гласи: „Мјера удаљења са сједнице може се изрећи народном посланику или другом учеснику у расправи и без претходно изречених мјера у случају физичког напада, односно другог сличног поступка којим се угрожава физички или морални интегритет учесника сједнице у згради Народне скупштине“, министру унутрашњих послова, Драгану Лукачу, нисте изрекли мјеру удаљења са сједнице, него сте му дозволили да се након свега чак и обрати посланицима и још једном понизи Народну скупштину лажима да је био угрожен доласком народног посланика којег је он лично позвао да му приђе.

Сматрамо да сте сада, као први човјек Народне скупштине, у моралној обавези да у складу са чланом 13. Закона о влади Републике Српске затражите од премијера да разријеши Драгана Лукача са позиције министра унутрашњих послова“, стоји у иницијативи Клуба посланика СДС. 

Такође, и од предсједника Владе СДС тражи да смијени министра унутрашњих послова Драгана Лукача, који је јавно, пред посланицима и хиљадама гледалаца испред ТВ пријемника, физички насрнуо на народног посланика, а након тога, опет јавно изрекао неистине свима њима.

(БН)                                                                              
                                                                                                                   

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Пеки

26.12.2019 10:53

Невјероватно да Лукач јос није смијењен, или да није поднио неопозиву оставки. Само спремати се и полако напустати ову лоповску и криминалну земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

5

26.12.2019 11:39

Ма браво смјена него ста..подрска од породице палог борца која одлицно зна Драсковог покојног стрица који је зивот дао за РС..

Name

Ветеран

26.12.2019 12:16

А ти би волио видјети дрекавца Станивуковића на његовом мјесту.

Name

ЗА Б

26.12.2019 12:17

НАУЧИ НЕПИСМЕНИ ПИСАТИ. У РЕД ЗА СЕНДВИЧ.

Name

Ре ветеран

26.12.2019 12:45

Друже и ја сам ветеран али неби се тиме ку..чио као министар, а при томе сваку кап крви (рањаван) наплатио. И да бољи је и "дрекавац" Станивуковић од тебе и твог бахатог министра. То што га послије свега подржаваш само о теби говори и ко си и шта си и колико ти је коефицијент интелигенције.

Name

Блиц

26.12.2019 13:03

Ништа нема од смјене јер се ради о најбољем Министру у Влади РС! НЕ може и не смије Станивуковић провоцирати и шетати по скупштинској сали а да прође некажњено. Треба му одузети мандат народног посланика.

Name

Ре блиц

26.12.2019 15:43

Дал си ти крезави нормалан процитај ста си написао или си морао тако написати . Министар да удари народног посланика у Народној скупстини

Name

ЗА РЕ БЛИЦ

27.12.2019 08:00

КАКО СЕ ТИ ЗОВЕШ? ДА СЕ НЕ ЗОВЕШ СЛУЧАЈНО ДРАГАН ЛУКАЧ? ИЛ СЕ ЗОВЕШ ДЕСНА РУКА ЊЕГОВА? ПОДРШКА МЛАДИМА КОЈИ БУДЕ УСПАВАНИ НАРОД! НАПРИЈЕД : ДРАШКО, ЈЕЛЕНА И ВУКАНЕ!

Name

Б

26.12.2019 11:00

По Васем би станивуковиц треба да побије све .станивуковиц треба дасе извади из прије тоје најбоље

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА Б

26.12.2019 12:13

ШТА МЛАТИШ МАЛОУМНИЧЕ ЈЕДАН КО ЈЕ КРИВ, КО ЈЕ КОГА ПОЗИВАО ДА ПРИЂЕ И КО ЈЕ КОГА УДАРИО. СВЕ СЕ ВИДЈЕЛО НА ТВ-У. ЛУКАЧ ЈЕ ЛИЧНО ИЗАЗИВАО СТАНИВУКОВИЋА ДА МУ ПРИЂЕ И ОНДА ГА УДАРИО И НАЗИВАО ГА МАЈМУНОМ. ВАЉДА ЧОВЈЕК НАУЧИО ТАКО ДА СЕ ПОНАША У СВОЈОЈ КУЋИ СА СВОЈИМ МАЈМУНИМА ПА СЕ МАЛО ЗАНИО И ЗАБОРАВИО ДА ЈЕ НА СКУПШТИНИ. НАРАВНО КАО И ШТО БИХ СВАКО ДРУГИ УРАДИО ТО ЈЕ ДА БИХ ПРИШАО ЈЕР НИКО НИЈЕ КАО БАБА ДА ГА ОВАЈ ИЗАЗИВА ДА ПРИЂЕ А ДА ДРАШКО ИЛИ НЕКО ДРУГИ НЕ СМИЈЕ ПРИЋИ. САМО МУ ЈЕ ДРАШКО ТРЕБАО ОДВАЛИТИ ШАМАРЧИНУ ИСТОМ МЈЕРОМ И ТО ДА ПОМИСЛИ ДА ЈЕ СВЈЕТЛИЦА ПРОЛЕТЈЕЛА. Е ДРАШКО БИХ МОГАО РЕЋИ ДА ЈЕ САМООДБРАНА ЈЕР БИ УСТАРИ И БИЛА.

Name

Ре б

26.12.2019 15:44

А мало писмености боте сељацки крезави неписмени вој ној туј деде га деде га какви руљци.

Name

Горан БЛ

26.12.2019 11:01

Лукацу је најбоље да сам оде,због њега и његовог здравља.Цовјек има озбиљних здравствених проблема.Прецутали сте његове претње,то сто цео муп користи за лицни обрацун,сад је досао до физицког насиља.Ста је следеце???Умислио цовјек да је Вајат Ерп.Тај цовјек не смије посједовати орузје а не да командује неком силом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.12.2019 11:54

Само једна примједба. Вајат Ерп се борио за правну дрзаву и уцествовао у стварању велике нације која га данас слави. Овај нас се не бори за своју нацију, него неког фицфирица у Бриселу. За остало се слазем, смо поредјење са Ерпом није бас најбоље одабрано. Поз

Name

Параскева

26.12.2019 11:56

У потпуности се слажем са вама. Министар је у неколико пута показао да није на нивоу улоге коју има али не даје оставку. Ту оставку требају да му представе Вишковић и ћубриловић у противном и они требају дати оставке!

Name

Бн

26.12.2019 13:29

Лукач сигурно има ратних заслуга и то му нико не спори. За заслуге треба бити награђен као и остали борци, ни мање ни више. Проблем је његово понашање као министра.

Name

11903

26.12.2019 15:52

За потписаног као ''БН'' да је Лукац за своје ратне заслуге наградјен као просјецан борац ВРС данас би био обицан биједник као сто нас је вецина који смо стварању РС поклонили око 4 године зивота. Многи на залост дадосе зивоте. Негдје сам процитао да Лукац има цин пуковника сто је за њега свакако знацајно, али је тим потезом цинодавац девалвирао институцију унапредјивања. Као неко ко је слузио ЈНА 13.5 мјесеци у роду АБХО деконтаминатор сто доказујем бројем којим се потписујем питам се како неко ко нема заврсену војну академију мозе да унапредјењем пребаци цин мајора? Онда не треба се цудити кад неки о институцији пису ''хунта''. Да је лијепе среце институције проистекле из борбе за њихово стварање би морале да у себи имају несто свето, јер су многи своју крв пролили за стварање истих. Надам се да це доци до процисцења, да це на цело институција да засједну људи са лијепим и нормалним погледом, а не неки којима из оцију избија да не казем ста?

Name

Јанко

26.12.2019 11:06

Страсно је сто Лукац јос није смијењен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

26.12.2019 11:42

Мало превише он себи дозваља љепо понашање министра то нема нигдје да министар некога удари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ба

26.12.2019 12:04

ЗАР ГА ВИСКОВИЦ ЈОС НИЈЕ СМЈЕНИО ТУЦИ ПОСЛАНИКЕ ДРУГИ ПУТ СТА ЦЕКАС ВИСКОВИЦУ НАПОТЕЗУ СИ НАРОДНЕ МАСЕ ТО ЗАХЈЕВАЈУ БУДИ МИНИСТАР СВИХ А НЕ ОВИХ СТО НАС ТУКУ ОДМА ПОКАЗИ ДА СИ ПРАВЕДАН А НЕ ДА СМЈЕЊУЈЕС ЛЕЈЛУ СТРУЦНУ ЗЕНУ СМЈЕНИ ТОГ СТО ТУЦЕ ПСУЈЕ ПРЕТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

26.12.2019 12:56

Ха,ха ха,ма какав Висковиц цовјеце па он се не пита ниста то је обицна икебана којој диригује лактаски балван.

Name

Прва

26.12.2019 13:24

Људи ово све није нормално. Ови ботови немају цасти ни образа. Лукаца хитно смијенити и тразити опозив и преседника владе и скупстине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луки

26.12.2019 13:39

узалуд вам труд свираци.дзба пјените , Лукац остаје а овај мали тајкин син нека иде на лијецење посто је стварно болестан.а ви сто вристите , цекајте нове изборе надам се да нецете помријти јер трбаце јос дуго дуго дуго цекати да вас неко изабере..то знаци никада..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко Требиње

26.12.2019 16:24

Полако, доста је више хунте и камариле. Квазиминистар криминалних дјела зрео је не само за смену, већ за отказ из МУП-а и обавезно кривично процесуирање. Као и већина вас из владајуће камариле.

Name

борац

26.12.2019 15:13

Све је то иста банда па ко да га смијени такав треба власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

26.12.2019 22:14

Јели Лукача јадо кажеш пролио си крв ако си је пролио добро си је наплатио фукаро погледај се у огледало па се запитај нашто личиш на разбојника и дукати губи се а немо ти ко помоћ

ОДГОВОРИТЕ