Признао да је убио бескућника, па га запалио

Српскаинфо открива шокантне детаље свједочења Радета Дрљаче (24), који је пред истражиоцима и у тужилаштву признао да је у новембру ове године убио бескућника Бруну Ролда (52) у напуштеној кући у Бањалуци, а затим га запалио.

Република Српска 25.12.2019 | 17:25
Признао да је убио бескућника, па га запалио

Дрљача је изјавио да је “чуо” и када је Ролд издахнуо.

Прије убиства Ролд је брутално претучен, а након што је мучки убијен, беживотно тијело је запаљено како би се прикрили трагови злочина.

Дрљача је полицији испричао и да су Зорић и Крнетић кобне вечери прво брутално претукли Ролда, ударајући га рукама и шутирајући ногама.

– Повремено су прекидали и тада су Ролду дали цигарету да је испуши – додао је Дрљача.

Признао је да је Ролда убио ножем.

– Убо сам га у врат из све снаге, а затим сам направио покрет ножем лијево, па десно. Како бих га дотукао, ударио сам га ногом у стомак. Чуо сам како је издахнуо – испричао је Дрљача. 

Истовремено, убиство које је шокирало јавност вјероватно се никада не би ни догодило да су институције у систему благовремено одрадиле свој посао. Наиме, Дрљачи је у септембру ове године постала правоснажна пресуда обавезног психијатријског лијечења. Умјесто да буде у здравственој установи, Дрљача је завршио на улици.

Радету Дрљачи је притвор одређен због тешког убиства и паљевине, а Слободану Крнетићу и Борису Зорићу због тешког убиства.

Окружно тужилаштво Бањалука затражило је данас продужење притвора за Дрљачу и саучеснике за још два мјесеца.

Притвор је затражен због опасности да ће осумњичени, уколико се буду бранили са слободе, побјећи, уништити доказе, утицати на свједоке, али и поновити кривично дјело.

У наредна два мјесеца тужилаштво је најавило и подизање оптужнице. 

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пацино ал

25.12.2019 16:50

Монструм узас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.12.2019 00:22

Монструм је ова дрзава која такве дрзи на слободи

Name

Опет и опет

26.12.2019 07:01

И опет су заказале институције које ае плацају дрзавним парама тј.народним и које би требале да функционису у слузби грдјана да би смо имали квалитетно друство и безбједан зивот, а он са пресудом за психијатријако лијецење хода и убија по граду.

Name

Марко

25.12.2019 17:12

Смртна казна за све тројицу је једино праведно рјешење.То су звијери а не људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

26.12.2019 11:58

Треба је увести за овакве дегенерике.