Погледајте шта је остало од пумпе након експлозије

Остаци материјала од бензинске пумпе “Нешковић” у Шепку код Зворника, на којој је у експлозији плина страдао Зоран Аврамовић (49) из Лознице, а осам особа повријеђено, рашчишћен је.

Република Српска 25.12.2019 | 15:19
Погледајте шта је остало од пумпе након експлозије

Тачан узрок немилог догађаја, иза којег су остали крш и лом, још се утврђује. Како су саопштили из тузланске болнице, здравствено стање повријеђеног радника који је примљен након експлозије је непромијењено.

– Здравствено стање пацијента који је примљен након експлозије је непромијењено. Он се налази на Клиници за анестезиологију и реанимацију на интензивној терапији, прикључен је на апарате за дисање. Пацијент је примљен с повредама главе, грудног коша, опекотинама и налази се у изузетно тешком стању – саопштили су из УКЦ Тузла.

Миљан Бобар, портпарол Полицијске управе Зворник, казао је да полиција, у сарадњи са Окружним тужилаштвом Бијељина, наставља истрагу.

– Током рада на лицу мјеста пронађени су неки трагови и предмети који ће послужити у даљњој истрази у вези с овим догађајем. Рад на овом случају траје, јер су, осим бензинске пумпе, оштећени и други стамбено-пословни објекти, након чега ће бити познати детаљи зашто је дошло до експлозије и утврдити настала материјална штета – рекао је Бобар.

 

Медији су се већ бавили анализом и слиједом догађаја прије саме експлозије, али и даље је несхватљиво да нико није обавијестио надлежне о цурењу плина и азота, нити је пробао да заустави саобраћај. У разговору с људима који су прошли тим дијелом магистралног пута прије експлозије речено је да су мислили да је у питању магла, али им је било нејасно шта људи фотографишу.

– Прошао сам поред пумпе десетак минута прије експлозије. Мислио сам да је у питању магла. Изненадило ме да су многи стајали и фотографисали. Када сам стигао у Лозницу, чуо сам експлозију – испричао је саговорник Аваза.

Бензинска пумпа налази се педесетак метара од граничног прелаза Шепак те остаје нелогично како запослени на прелазу нису обавијестили локалну полицију или ватрогасце уколико су примијетили да се нешто необично дешава у њиховој близини.

(Аваз)

 

Коментари / 0

Оставите коментар