Јокић одбрусио: Није ово мој Божић!

Јокићев Денвер ће играти у "Божићном спектаклу" против Њу Орлеанса а овај меч већ сада привлачи велику пажњу америчке јавности.

Кошарка 25.12.2019 | 13:50
Јокић одбрусио: Није ово мој Божић!

Имао је Денвер лоше моменте ове сезоне те су ономад изгубили  са 15 разлике од једног од најслабијих тимова лиге. Тада је тренера Денвера било срамота, Јокић је сматран "бледом сенком" својих могућности, међутим од тог пораза од Њу Орленса са 122:107 у петом мечу сезоне до њиховог новог судара, баш на Божић по грегоријанском календару, много тога се променило у Нагетсима. Јокић поготово.

Прексиноћ су у трилер завршници били боји од Финикса на гостовању резултатом 113-111 а Јокић је на том мечу забележио свој 6. трипл-дабл у сезони уз учинак од 22 постигнута поена,12 ск и 10 ас за 31 минут колко је провео на паркету. У следећем мечу на католички божић Денвер игра против Њу Орлеанса. Ово ће уједно бити први пут од 2012. да ће Денвер играти у "ударном термину", управо на празник којим се, у једном делу света, обележава рођење Исуса Христа.

Биће сто својеврсни "Божићни спектакл. Пренос ће ићи на "телевизији са националном фреквенцијом", дакле цела Америка ће моћи да гледа Јокића против "пеликана", и то одмах после великог судара градских ривала у Лос Анђелесу: у два иза поноћи по средњеевропском времену Лејкерси са Леброном Џејсом и Ентонијем Дејвисом дочекују реновиране Клиперсе чији су нови асови Каваи Ленард и Пол Џорџ, а одмах потом, у 04.30, као "посластица за празник" Денвер - Њу Орлеанс.

Упитан од стране новинара да ли осећа празничну атмосферу Јокић је кратко одговорио и збунио све присутне.

"Да будем искрен, није ово мој Божић", рекао је наш ас за Денвер пост, додајући: "Биће то добро јер смо међу тим 'Божићним утакмицама', а годинама већ тада играју само добри тимови".

Јокић је још додао да се радо сећа како је раније јако волео да гледа како један на другог за Божић јуришају Стеф Кари у дресу Голден Стејта и Леброн као члан Кливленда.

НБА лига је одала признање нашем асу и направила мали промо видео којим њављује његово играње у Божићном кошаркашком маратону а одабрали су неке од његових сјајних асистенција уз поруку : "Таман када сте помислили да сте све видели, он изведе нешто овако!".

(Курир спорт)

 

Коментари / 0

Оставите коментар