Париз: Тинејџер покушао крађу путничког авиона

Полиција у Паризу ухапсила је 16-годишњег тинејџера из Марока који је покушао да украде авион Ербас. Обезбјеђење је дјечака пронашло у кокпиту, са слушалицама у ушима, како покушава да покрене летјелицу.

Свијет 23.12.2019 | 19:39
Париз: Тинејџер покушао крађу путничког авиона

Овај бизаран инцидент одиграо се у јуну, али је јавност сазнала за њега тек сада, након што је тинејџер завршио на суду. Како пише "ЛеПарисиен", младићу се на терет ставља покушај крађе авиона Ербас А321.

Дјечак је из Марока стигао прије двије године, и све вријеме је живио у француским градовима као бескућник. Како је изјавио на саслушању, авион је покушао да отме на аеродрому Орли само како би се вратио кући, јер му је било доста тешког живота.

Менаџмент аеродрома и безбједносне службе и даље нису медијима доставиле одговор на питање како је могуће да дјечак уђе у кокпит авиона непримијећен и тамо проведе довољно времена да укључи више од пола контролне табле и готово покрене авион.

Према незваничним сазнањима, тинејџер је прескочио ограду око аеродрома и непримјећено препјешачио преко писте, све до авиона. Такође, није објелодањено како је успио да се попне уз степенице, уђе у летјелицу и потом у кокпит који је наводно био закључан.

Да се нешто чудно догађа примјетио је један од техничара на аеродрому који је видио свјетло у кокпиту.

"Пошто мотори нису били упаљени, ништа у авиону није смјело да свијетли, па је техничар ушао у авион и затекао дјечака у пилотском сједишту", тврди извор листа.

Он је одмах позвао полицију која је дошла на мјесто догађаја и ухапсила Мароканца који је наводно био под утицајем психоактивних супстанци.

Адвокат одбране апеловао је да против његовог клијента буду одбачене све оптужбе јер, све и да је хтио да украде авион, не би могао да успије у својој намјери, јер не зна да управља летјелицом.

"Треба му бар неко знање да би успио да покрене авион. Али он то знање нема. Ово је као да га оптужујете да је украо цијелу кућу. Јесте испритискао неколико дугмића, али како би полетио", рекао је адвокат одбране.

Младић приликом хапшења није пружао отпор, а како пишу медији, полицајци су у извјештају написали да је мастурбирао пред њима, као и да је пљунуо истражног судију. Због свега овог, адвокат одбране тврди да тинејџер није баш у најбољем психичком стању и тражи његово пуштање из притвора, преноси Телеграф.рс".

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар