"Годину дана су чекали да Додик пристане на АНП"

"Ковачевић се није разбудио, треба да се умије па ће другачије да говори и и паметније прича. Годину дана су Изетбеговић и Комшић чекали да Додик пристане на АНП и то су они говорили од првог дана, а Додик је говорио нема НАТО-а те је рекао да није глуп да потпише било који документ и да се само другачије зове, а то је учинио на крају оно што је говорио да неће", казао је Станивуковић.

Република Српска 23.12.2019 | 10:32
"Годину дана су чекали да Додик пристане на АНП"

Посланик ПДП у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић и портпарол СНСД-а Радован Ковачевић јутрос у програму Н1 говорили о "Програму реформи". Станивуковић да нагласио да је то пут у НАТО, а Ковачевић каже да је то у складу с Резолуцијом о војној неутралности Републике Српске.

"Ми смо за разлику од екипе која је у прошлом сазиву била дио и Савјета министара, али и у Предсједништву БиХ која је за разлику од нас усвајала неке сумњиве документе и која није предочавала никоме и усвајала и механизам координације који је био на штету РС, а који смо ми успјели срећом да промијенимо.

Ми смо рекли да овај документ за који смо увјерени који је усклађен са државним и националним интересом РС, да је усклађен са резолуцијом о војној неутралности који је НСРС усвојила 2017. године, а а за који посланици СДС-а и ПДП-а нису смјели ни да гласају.

Ми смо рекли да овај документ, који је јако значајан, треба да буде разматран у НСРС и да посланици НСРС и они из власти и опозицији треба да кажу своје мишљење и да кажу да ли је усклађен са Резолуцијом о заштити уставног поретка и војне неутралности за шта смо ми увјерени да јесте.

У том смислу очекујемо данас да ће НСРС то препознати, јер се ради о документу који говори да се чланство у НАТО не разматра и не прејудицира, од 2005. када је Борислав Паравац у Предсједништву БиХ усвојио да је НАТО стратешки циљ и ово је прекид једног таквог пута БиХ па и РС", коментарисао је Ковачевић за Н1.

Рекао је да је Програм реформи БиХ објавио СНСД те да су га дали свим посланицима у НСРС.

"Овај документ нема никакву снагу док не буде изабран нови сазив Савјета министара који смо чекали преко годину дана. Мислим да је за БиХ битније питање зашто смо чекали на имплементацију изборног резултата и зашто су у Савјету министара сједили они који су заслужили све друго осим да буду дио Савјета министара. Одмах по именовању новог Савјета министара БиХ ћемо да разматрамо овај документ, прије него буде ишао било гдје", додао је портпарол СНСД-а.

Станивуковић је за Н1 оштро коментарисао изјаве Ковачевића наводећи да се "Ковачевић није разбудио, треба да се умије па ће другачије да говори и и паметније прича.

Годину дана су Изетбеговић и Комшић чекали да Додик пристане на АНП и то су они говорили од првог дана, а Додик је говорио нема НАТО-а те је рекао да није глуп да потпише било који документ и да се само другачије зове, а то је учинио на крају оно што је говорио да неће.

Послије године дана ћемо слушати изјаве Додика како је био наиван јер то говори иначе кад нешто погријеши. У овом документу јасно пише да ће се БиХ обавезати да учествује у операцијама подршке мира, то значи да ће сви грађани БиХ да учествују у борбама које НАТО води широм свијета, што значи да ће наши грађани, нажалост, опет гинути али на туђим ратиштима".

Станивуковић је у Новом дану прочитао и дио из Програма реформи БиХ те истакао како на више мјеста пише да је БиХ препознала евроатланске интеграције као један од својих главних спољно-политичких циљева.

"Ко не жели да схвати, неће да схвати. Сматрам да нам је доста да нам одлазе људи из земље, а поготово на туђа ратишта. Чињеница јесте да пише да овај документ не прејудицира чланство у НАТО, али навест ћу сад један примјер: ако ја питам дјевојку да ли желиш да будеш са мном у вези - то је АНП, то је програм реформи - и то ће они сутра да пошаљу, али то не прејудицира нашу везу, она мора да да одговор.

На овај наш упит који су потписали три члана Предсједништва БиХ чека се одговор НАТО-а. Не прејудицира се чланство него се пита НАТО. Имате и једну кључну реченицу која каже: О даљим корацима а за чије усвајање ће бити потребна додатна сагласност одлуке Предсједништва и Парламентарне скупштине БиХ, па Ковачевићу, гдје је скупштина РС, издајници", поручио је Драшко Станивуковић госту Н1 Радовану Ковачевићу.

(БН)

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Зика

23.12.2019 09:52

Ста прдите све је готово дижете тензије без везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сика

23.12.2019 12:05

Хер Сика. Ма тек поциње. Неце му помоци ни онај аустријски пријатељ.

Name

Ми

23.12.2019 12:12

Највазније је да дјецаци носе дјевојцицама торбу до сколе! Ту се види домет политицара.

Name

Сики

23.12.2019 09:59

Три године трујес све добро и лосе Свето и несвето само да би добио власт то ти фали. Додик је лопов ти си веце од њега дупло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сики

23.12.2019 13:47

Ако Сики. Ај мало логике. Дакле логицки има дистинкција не прејудира-прејудицира. Лукаво и безобразно нас Клептоман само говори ста не прејудицира. А ми паметни логиком питамо а ста онда прејудицира кад то не прејудицира. Јер несто драги Сики мора и да прејудицира. Е сад како Клеп томан воли као Русе кад глупаци и лопови из СНСД схвате ста је логика ( а теско с купљеним дипломама) они це овом глупом народу објаснити да прејудицира пут у Варсавски пакт. Наравно нас глупи народ це повјеровати да Варсавски пакт јос постоји. Јер це им то објаснити Несиц који је задњи пут процитао Веселу свеску у 4 разреду основне сколе.

Name

Српски СОКО

23.12.2019 10:04

Оног момента како је *РЕЗИМ * x н пута писмено и усмено навео..кад се формира САВЕТ МИНИСТАРА (знаци данас 23 12 ДО 15 х )ДОКУМЕНТ ИДЕ У БРИСЕЛ..ДРУГА СТАВКА У ДОКУМЕНТУ СЕ НИГДЕ НЕ ПОМИЊЕ РС И ИЛИ ВЛАДА И ИЛИ СКУПСТИНА РС СТО ЗНАЦИ ДА ВИСЕ РС НЕМА ИНГЕРЕНЦИЈЕ НАД И ПОСЛЕ ТОГ ДОКУМЕНТЕ ??? СВЕ ЈЕ ЗА РАДИ ФОТЕЉЕ ПРЕБАЦЕНО НА НИВО БиХ..сем тог засто СКУПСТИНА РС НИЈЕ ЗАСЕДАЛА ДАН ДВА ПРЕ?? И ИЛИ У ИСТО ВРЕМЕ А НЕ ДАНАС ОД 17х СВЕ ЈЕ ТО ИЗДАЈНИЦКИ РЕЗИМ СМИСЛИО.. НА СДС ЈЕ ОСТАЛО САМО РАДИКАЛНО МЕЊАYИ ОВУ НАКАРАДНУ ВЛАСТ НИСТА ДЕМОКРАТСКИ..НА УЛИЦИ ДОСЛИ УЛИЦА ДА ИХ СКИНЕ..БОЉЕ РАТ НЕГО ПАКТ РЕКОСЕ 1941 ХОЦЕМО ЛИ ИМАТИ ПАМЕТИ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.12.2019 10:46

Па изађи. Неможете господину Додику ништа.

Name

Марко

23.12.2019 11:23

И ста ти је нејасно. Дрзава је надредјена ентитетима, и то је нормално. Немозе ентитет блокирати дрзаву.

Name

Кашљо

23.12.2019 11:57

Ре је ментални ниво парамециума или амебе (снсд бот).

Name

борац

23.12.2019 12:18

Еј мој Соколе нас народ је издајица па видис да издаје сам себе неце народ на улицу али за изборе це под саторе јевтини смо ми сви заједно.

Name

ре

23.12.2019 12:18

Ре вас гледа са вана, гледа вашу немоћ, а господин Додик хара без обзира на лајање. Иако ми се политика господина Додика уопште не свиђа, али маса га бира.

Name

Кашљо

23.12.2019 12:54

Бирара маса идиотских амеба а паметан народ гледа из иностранства (са вана како боту кажеш).

Name

ре Кашљо

23.12.2019 13:41

Да сам бот, не бих гледао са вана. Грохотом се смијем немоћи опозиције. То да упорно бирате СНСД пуно више говори о вама.

Name

Ре Марко

23.12.2019 13:46

Немас ти појма,мало се образуј и информиси.А таквим као ти и не вриједи објасњавати принципе функционисања дрзавне заједнице,а не дрзаве БиХ.Да је БиХ дрзава имала би Владу а не Савјет министара,сто није исто,итд.

Name

ре ре Марко

23.12.2019 13:54

Прочитај Устав Босне и Херцеговине, државе о којој причаш.

Name

Капетан

23.12.2019 10:07

Мој ковачевићу престани са даљим понижењима српског народа. Све сте уништили, продали и издали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пузо

23.12.2019 10:11

Опозиција ниста променити не мозе. Само ха бу! Да Додо иоле озбиљно схваца ситуацију па неби скупстини заказиво вецерас када крезуби иду спавати. А ујутро це им реци да је то супер за РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кашљо

23.12.2019 12:05

Пузо амеба ботовска.

Name

борац

23.12.2019 12:20

Та ти је добра премда и ја спадам у кезубе али није обавеза да будем говедо остарио сам као цовјек и зелим то остати док зивим.

Name

Дуле

23.12.2019 10:19

Чекала се прилика да се избјегне изборни закон у Федерацији који им је наметнуо ХДЗ а да би се то закочило АНП је био идеална прилика на коју је насјео Додик свјесно развластивши Скупштину РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

23.12.2019 11:02

Не заказује он скупстини кретени, вец председник скупстине, информисао се прво па онда прицај.

Name

Пеки

23.12.2019 10:29

Ова два видеа објасњавају криминал који се десио у Електрокрајини са Нитесом и Ланацом и онај који тек треба да се деси са Проинтером. Из Србије докази о криминалу Проинтера и Нитеса. хттпс://yоуту.бе/Wз5ЕФ2пвп24 хттпс://yоуту.бе/ЛТ2XфцqЈИСс Све се одвијао као у насој неупитној РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре драсо

23.12.2019 12:25

Благо теби

Name

Јово

23.12.2019 10:55

Ковачевић се јавно на РТРС-у хвали да се први пут писао као србин на попису становништва 2013. г. И то се правда да је то урадио јер није било друге опције (ваљда југословен). Ко од таквог човјека очекује да штити српске интересе у великој је заблуди. Нека он вјерно служи Великог вођу јер му се то дебело исплати а нама нек не соли памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

23.12.2019 12:25

Упознао сам је и вас који превисе србујете и то у рату моји најгласнији срби су били само добри пљацкаси мало бораца.

Name

Нострадамус

23.12.2019 10:58

ни један ни други нема потенцијал да одлуцују о нецему

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

23.12.2019 11:46

Јово јел ти зивис од српства?Сви сте ви вс, за своје пуне дзепове. Нема нама спаса. Поцните да се борите за народ, људе, градјане, дјецу а не за васу супљу и празну прицу о националу. Овај народ и дрзаву, сте покрали и опустосили бас ви "велики срби", брига вас за нацију, народ и дрзаву. Али мозете јел је народ толико отупео, да не зна висе ни да размисља.

Name

Ад

23.12.2019 10:58

Дај идите рибу пецати или бавити се неким другим хобијем. За вас је вазније дизати тензије него мир. Сватите да је Додик за вас махер и нисте му ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.12.2019 12:15

Јесте махер за свој дзеп!

Name

Децко

23.12.2019 11:08

Овај Бајин потрцко мора да прица ста му Баја казе! КО је потписивао сумњиве документе, кад је Радмановиц лицно све потписао! Мали се губи и висе се не види гдје поциње он, докле се Баји "увукао"! Али ОК је, јер такав смо народ да би се сви ми продали да смо добили прилику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕО

23.12.2019 11:09

Незнам ста је ту спорно...вец дуги низ година ОС БИХ у којима има и Срба,Хрвата и Муслимана иду у "мировне мисије" и то се јагме цак и плацају да продју све потребне припреме да би отисли...тако да је Бих одаво у НАТО-у

ОДГОВОРИТЕ
Name

О онда

23.12.2019 11:13

Па и парламентарној скупштини постоји наши посланици.Ста ту може скупштина РС.Дај уразумите се.Мора Ићи преко институција Б и Х.Ја волим РС ал да је самостална држава онда би се питала искључиво наша скупштина.И бас ме занима шта би опозиција урадила кад је тако паметна.Сто то они нису ријешили него лозе народ због фотеља.Молим БН да објави ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

23.12.2019 11:42

СРБИ МИ ИМАМО ПАМЦЕЊЕ 24 ОТПРИЛИКЕ ТАЈ СОТОНА КОВАЦЕВИЦ НАЗИВО РЕПУБЛИКА СУМСКА КУПИГА ДОДИК ОН САД СРБЕНДА ОБИЦНА КАКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

23.12.2019 11:53

Засто Додик није потписао споразум прије годину дана ? Да ли је правио излазну стратегију, како да се оправда пред јавности РС ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

23.12.2019 12:12

Добро потписали због власти али толико лагање нисам дозивио у своји 70 имали тај појма ста је Додик потписао .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

23.12.2019 12:15

Ако сте ви из СДС и ПДП толико против НАТО,ако сте толике анти-нато странке онда нам реците засто сте напустили салу и засто нисте гласали кад је НС РС расправљала о војној неутралности РС.Или засто у СМ нисте гласали против АНП и за сва времена заврсили с тим него сте га само склањали с дневног реда.А ти Станивуковицу ако си бас толико против НАТО сто не организујес протест против НАТО (мозда и добијес трг),ако смијес понеси транспаренте "нецемо НАТО",НАТО убице"и сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

23.12.2019 12:21

Довољно је јасно свакоме да нема приближавања НАТО-у чим је амерички дипломата Метју Палмар изјавио да то није АНП ни по форми ни по садржају. Зато се опозиција налази у прединфарктном стању јер виде да је Додик опет побједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.12.2019 13:58

Зато сто је та Скупстина била обицна фарса гдје је додик глумио Републику Српску и великог Србина а вријеме је показало да је он само Мали Мис .

Name

Е јадо

23.12.2019 12:54

Па и оном ко се не бави политиком сасвим је јасно да се о неком документу треба расправљати и заузети став прије стављања потписа на исти, сто це реци да је НС РС о том документу требала заузети став прије него сто Додик стави потпис на њега. Посто парламент РС нема никакву надлезност у тој области, расправа о том документу је ,,млацење празне сламе,, и замазивање оцију народу. Каква год буде одлука НС ниста се не мозе промјенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

23.12.2019 12:55

Скупштина је додиггу параван да усвоје извештај и они буду ( купљени и уцијењени) издајници , а додигг ће рећи, нисам ја, скупштина је већином гласова потврдила мој потпис. Шљам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

23.12.2019 12:58

Шта нам исприча овај што станује у Републици шумској. Има образа да се појави у медијима, образ дјон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

23.12.2019 13:13

Како год назвали потписани документ,то је сагласност за улазак у НАТО!Да ли неко мисли да је Г-дин из РС обмануо оба цлана предсједништва,и чланове пет најмоћнијих земаља НАТО савеза у чијем присуству је потписан тај документ!Додик упорно тврди да је то корак уназад ка чланству у НАТО!Да ли је народ баш толико глуп да повјерује у све то...не знам...Све је могуће када "Цар"тако каже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОМАХАWК

23.12.2019 13:42

ТРАКТОРИСТА МИЛЕ ПРОГУТАО ЗАБУ КРАСТАЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господин

23.12.2019 13:49

Драско је паметан и све сто изнесе у Скупстини је истина. Ови из власти нека једу одледјено пецење под саторима(неколико година заледјено). Пријатно властодрзци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бејха је пропао пројекат

23.12.2019 14:24

Узалуд су цекали јер Додик није пристао а не само сто није пристао него је испословао и стављење ван снаге закона о одбрнаи из 2009 по којему опредељење за приступање натоу недвосмислено изразено.Додик је поцијепао тај закон и о приступању натоу тек треба да се одлуцује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бејха

23.12.2019 16:10

Не би било лосе да се мало распитате ко и како ставља Закон ван снаге па тек онда да коментарисете о томе. Овако многи це се насмијати ,,васем знању,,