Посебна сједница НСРС о "Програму реформи" БиХ

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске (НСРС) биће одржана данас са само једном тачком дневног реда: Информацијом о документу Програм реформи БиХ, усвојеном у новембру на ванредној сједници Предсједништва БиХ.

Република Српска 23.12.2019 | 08:27
Посебна сједница НСРС о "Програму реформи" БиХ

Засједање НСРС заказано је на захтјев члана Предсједништва БиХ Милорада Додика. 

Предсједништво БиХ је 19. новембра на ванредној сједници усвојило Програм реформи БиХ, који би требало да буде достављен у НАТО савез у Бриселу, дан након што буде потврђен избор Савјета министара БиХ, што се очекује такођер данас.

Због Додикових, како је речено обавеза, посебна сједница Народне скупштине РС заказана је тек за 17.00 сати.

Након што је јавно објављен садржај документ „Програма реформи“, настављене су оптужбе власти и опозиције у РС о томе да ли је Додик потписао наставак пута БиХ ка чланству у НАТО или не.

За СДС Додик је „погазио“ одлуку НСРС о војној неутралности, јер се у Програму реформи, који сматрају АНП-ом не помиње тај став ни РС, док из ПДП-а указују да засједање парламента не може за заустави слање тог документа у НАТО савез у чије чланство, како кажу, иде Босна и Херцеговина одлуком Милорада Додика.

- Опозиција џабе галами – одговорио је Додик те поновио да у Програму реформи БиХ нема ни прејудицирања чланства БиХ нити пута ка тој војној алијанси.

(Фена)