Никшић: Мошти Светог Василија стигле у храм

У Саборну цркву у Никшићу стигле су мошти Светог Василија Острошког Чудотворца коме ће се данас поклонити верници из Црне Горе

Вијести 21.12.2019 | 09:45
Никшић: Мошти Светог Василија стигле у храм

Како је најавила Митрополија црногорско-приморска (МЦП), верници ће присуствовати и Сабору организованом против Предлога закона о слободи вероисповести.

Бројни верници почели су да пристижу већ од самог отварања Саборног храма посвећног Светом Василију Острошком Чудотворцу, у коме ће од девет сати Свету архијерејску литургију служити митрополит црногорско-приморски Амфилохије са архијерејима, свештенством и свештеномонаштвом.

Црквено-народни сабор заказан је за 11 сати испред Саборне цркве у Никшићу на коме ће бити прочитан проглас и исказано незадовољство против, како је наведено, антицрквеног Предлога закона о слободи вероисповијести, који ће се 24. децембра наћи пред посланицима Скупштине Црне Горе,преноси РТЦГ позивајући се на Мину.

На Сабор у Никшићу позвани су искључиво грађани из Црне Горе, јер се Предлог закона односи на храмове и црквену имовину који се налазе на територији те државе.

Из МПЦ су саопштили да су на Сабор добродошли сви који желе да се помоле и заузму јасан став ради одбране светиња Божијих и умножења братске љубави.

На литургији присуствује неколико стотина људи, преноси Спутњик. Грађани у храм пристижу у колонама упркос јакој киши и ветру.

Према процени полиције 6.000 људи је са стране стигло у Никшић. Та информација достављена је Савету за грађанску контролу рада полиције.

Аутобуси који су ноћас кренули из Србије и Републике Српске на велики народни сабор у Никшић заустављени су ноћас на граници.

(Тањуг/Новости)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

21.12.2019 09:46

НЕКА ВАМ СВЕТИ БАСИЛИЈЕ "СЛАВА МУ И МИЛОСТ" УСЛИШИ ВАШЕ МОЛИТВЕ ЗА СПАС СРПСКЕ ЦРКВЕ И ПРАВОСЛАВЉА

ОДГОВОРИТЕ