"Додик је овим поставио НАТО границу на Дрини"

- То да ће преко Програма реформи БиХ и Република Српска ићи даље ка НАТО је готова ствар, неповратан процес. Додик је својим потписом поставио НАТО границу на Дрини и поништио институције Српске. НАТО пут, који је СНСД давно трасирао, само је потврђен потписивањем и објављивањем овог документа, рекао је за Српскаинфо предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Република Српска 20.12.2019 | 22:14
"Додик је овим поставио НАТО границу на Дрини"

– Бесмислено је слушати излизане Додикове и СНСД-ове изговоре о некаквим стратегијама, војним неутралностима, унутрашњим и спољним непријатељима и слично. Не знам на шта су они потрошили цијелу годину. Ово је, што би се рекло – ЕНДЕ – истакао је Бореновић.

Према његовим ријечима, БиХ, а самим тим и Република Српска, иду у НАТО алијансу.

-То је сада реалност, коју је Додик потписао и треба је саопштити народу. Нисам изненађен, али и даље остаје горак укус због чињенице да је Додик Народну скупштину Републике Српске, Владу РС и остале институције Српске уклонио, избрисао, избацио из самог Програма реформи БИХ, што је баш непотребно и срамотно. Поред тога што је насамарио Русију, он је слагао народ и понизио парламент Српске. Ако има храбрости и образа, само нека престане бранити неодбрањиво и пребацивати одговорност на друге. Све се сада зна, све су варијабле познате – рекао је Бореновић и додао да је дио аранжмана “Трговина: Фотеље за НАТО” сада реализован.

Он је рекао да је у свему најлошија Додикова одлука да се цијели овај процес води без Републике Српске и Бањалуке.

– По ко зна који пут Додик самостално доноси стратешке одлуке, површно, плитко, без јавности и учешћа институција, и из само себи познатих разлога, причајући једно, а радећи сасвим супротно. Да је имао и грама мудрости требао је бар инсистирати да у документу буде клаузула везано за цијели регион, укључујући и Србији, и да у овако озбиљним будућим процесима директно учествују представници из РС, да министар одбране буде из РС, да постоји координационо тијело у којем су представници Влада РС и ФБиХ. Али вјероватно ту има још, за нас скривених, разлога зашто је тако радио – закључио је Бореновић.

Подсјећамо, Предсједништво БиХ још није саопштило садржај усвојеног документа Програм реформи, али је Српскаинфо данас прва у БиХ објавила комплетан садржај овог контроверзног документа, који је договорен када је Предсједништво именовало Зорана Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

(Српскаинфо)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Гл

20.12.2019 21:46

Бореновицу дзаба ти је! Знас ли ваљда цитати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

људи цитају

20.12.2019 23:19

Па не иде у нато како ја процита сарадња да цланство не . О цланству се мора одлуцивати. Каква граница и додик.

Name

Ре ГЛ

20.12.2019 23:20

Није дзабе ниста. Не брини. Има оних који јос воле Републику Српску. И Јевреји су сањали слободу 2000 година сањацемо и ми ако треба. Полако. Ово целици. Није народ ни против НАТО ал да се тиме плаца лоповска фотеља е то јесмо.

Name

Ре

21.12.2019 00:22

Да али о цланству одлуцује БиХ а не ентитети,резултат се зна.

Name

ВИЛИ

21.12.2019 09:54

Очекујемо глас Вучића, Савцица , вјерске заједнице и свих удружења проистеклих из одбрамбено- отаџбинског рата. Русија треба да се огласи.

Name

Џон

20.12.2019 23:16

Јбг, НАТО је ипак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

21.12.2019 05:09

Јбг..не иде српска вец Босна И Херцеговина....то је да баварска неце у Нато а Њемацка хоце...ваљда дрзава одлуцује а не ентирети и покрајине и остало...нама србима смета ко фол нато а милиони њих раде у словенији,аустрији,њемацкој..како им тамо не смета нато...само наса дневна политика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

21.12.2019 08:36

Кад већ паметујеш, да знаш, Аустрија није у НАТО

Name

гуз

21.12.2019 06:40

Види ти глуме.Не смета Србима граница НАТО кад иду у Њемацку.Тамо иду и раде и дјеле кору хљеба са Нијемцима.Људи уце убрзано њемацки,а не руски језик.То је оно,кад поцнес цуру пипат,а она казе...немој видице неко.Ако не види...пипај колико хоцес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.12.2019 09:34

Али зато Њемацка и Словенија јесу. Довољно.

Name

рере

21.12.2019 10:26

У Њемацкој се то зове ,окупационе снаге...!!

Name

@ре гуз

21.12.2019 19:32

Волимо Русију а радимо у Њемачкој е баш смо родољуби.Од Русије никад нисмо ништа добили а Њемачка нам даје посао,плату,пензију,живот.Нећемо да нас брани НАТО јер Србија је фол војно неутрална(читај Вучић хоће да сједи на двије столице).Либо нас к.... за тим што Србија тако ради људи им бјеже вани док живот пролази.Хоћу да живим..и да не мрзим и да се не патим и да знам да ће нешто остати иза мене а не да ми неко тражи кости по БХ шумама.Воде нас обични кретени жељни власти и милиона.

Name

Боки

21.12.2019 09:11

Водја издао србе, дали је он србин? Срби не издају народ и државу. Караџић је у прошлом рату ујединио све србе, а овај подијелио као нико у историји српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал

21.12.2019 12:42

Боки, слажем се, то је веома упитно. Ко зна поријекло?

Name

мјесна заједница

21.12.2019 09:33

Није, вец неки никако да схвате да је РС низи ниво власти.

ОДГОВОРИТЕ