Следећи сусрет биће у Београду, крајем јануара

Председник Србије Александар Вучић најавио је у Тирани да ће следећи састанак лидера Западног Балкана о "малом Шенгену" бити одржан у Београду крајем јануара.

Србија 20.12.2019 | 21:12
Следећи сусрет биће у Београду, крајем јануара

"Мислим да ће то бити историјски сусрет због онога сто ћемо до тада завршити"", нагласио је Вучић на конференцији за медије након трилатералног састанка са премијером Албаније Едијем Рамом и премијером Северне Македоније Зораном Заевом.

"Заиста сам задовољан разговором са Едијем Рамом и Зораном Заевом", казао је он.

Пред састанак лидера Западног Балкана о "малом Шенгену" у Тирани , недалеко од места састанка одржан је протест против споразума који је иницирао председник Србије.

"Ја сам на протесте навикао, сваки дан их има испред Председништва, то је нормално у демократијама. Чини ми се да су ти људи окренути прошлости. "Нисам фасциниран када неко погрдама хоће да промени политички став, нећу свој однос променити нити ја, нити Еди Рама. Не иде то тако. Неки људи не разумеју реалност и не виде ни садашњост нити будућност", рекао је Вучић.

Он је додао да се одлично осећа у Тирани пошто су према њему били гостољубиви и да нема ниједну примедбу на људе који су били у његовом окружењу.

Каже да неки људи не разумеју реланост и не виде да ће иницијатива о регионалној сарадњи донети Беогаду, Скопљу и Тирани више новца, бољи зивотни стандард и омоћити останак и опстанак људи на својим огњиштима.

На питање новинара да ли је БиХ губитник, а Црна Гора могући добитник када је реч о "малом Шенгену" председник Србије је рекао:

"Разговарао сам са председником Ђукановићем пре неко вече. Они могу да одбију, али ми сматрамо да би то било добро за ЦГ и за цео регион. Разумем кад Приштина каже "ми нећемо јер мрзимо Србију", али да ме питатате зашто БиХ није у овоме кад њима то највише одговара, ја не разумем".

"Верујте ми да сам врло добро израчунао српске интересе. Верујте ми да сам веома добро добро израчунао то", додао је Вучић.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар