Против пет лица поднете пријаве Тужилаштву

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су заједно са полицијским службеницима Управе криминалистичке полиције, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње, у предмету „Паповић“ идентификовали пет лица, те против истих поднијели извјештај о почињеном кривичном дјелу „Превара у служби“.

Република Српска 20.12.2019 | 20:50
Против пет лица поднете пријаве Тужилаштву

Лица иницијала Ж.Т., М.У., С.Б., М.К. и В.Н. се терете да су у периоду од марта 2013. године до марта 2018. године, набављали фалсификоване рачуне за ноћење у хотелима, са подручја БиХ, Републике Црне Горе и Републике Србије, након чега су исте наплаћивали у предузећима гдје су запослени, употребљавајући их као праве.

Такође, осумњичени су лажне рачуне подносили на благајне предузећа у намјери да наплате ноћење у хотелима, те на тај начин доводили у заблуду благајнике да им изврше незакониту исплату.

Материјална штета причињена наведеним кривичним дјелима износи око 70.220,00 КМ.

Подсјећамо, против 19 клијената требињског професора Вукашина Вула Паповића Управа за организовани криминал МУП Репулике Српске предала је средном јуна извјештаје требињском тужилаштву.

Случај "Паповић" актуелан је од фебруара 2018. године, када су припадници требињске полиције, због пријетњи тадашњем директору РиТЕ "Гацко" Бошку Козомари, ухапсили пензионисаног професора ликовног Вукашина Вула Паповића.

Претресом његовог стана инспектори су дошли до занимљивих детаља, између осталог, открили су да се годинама уназад, како је то рекао тада први полицајац Полицијске управе Требиње Жарко Лакета, бавио фалсификовањем.

Случај је убрзо преузела Управа криминалистичке полиције МУП-а Српске.

Паповић је, како је тада речено, уз лажне рачуне издавао и дипломе и путне налоге.

У Паповићевом стану, приликом претреса, пронађени су, између осталог, печат Електропривреде Републике Српске, Гимназије "Јован Дучић", Средње техничке школе Требиње, те један црвени печат са натписом "М", пет плавих печата „Јунајтед офис“ са натписима „Славија“, „Гарни“, „Бијељина“,“Нови Сад“...

(БН/Требињеливе)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ето лава

21.12.2019 10:12

Лакети би било боље да ћути, питајте га шта је урадио да помогне полицајцукоји је разоткрио шверц цигарета преко граничног прелаза Стрмица, у то време био је замјеник директора Винка Думанчића. Полицајац србин, чести човек је открио милионски шварц цигарета и тада се врх граничне полиције и хрватски кадрови окомили на њега а Жарко Лакета је све знао и ћутао о свему због фотеље не пружајући помоћ и заштиту ЧОВЈЕКУ...

ОДГОВОРИТЕ