Афере кандидата за нови Савјет министара БиХ

Занимање политичар у БиХ је најбољи посао на свијету. Можеш да не радиш или да нешто радиш – свеједно, мјесечно зарађујеш као једна цјелокупна ситуирана породица у БиХ, за свој (не)рад никоме не подносиш рачуне, битно је само да си добар са шефом странке и да ти је – што би рекли злобници – глава увијек добро намазана вазелином.

Босна и Херцеговина 20.12.2019 | 08:19
Афере кандидата за нови Савјет министара БиХ

Овај кратки опис просјечног домаћег политичара одличан је шлагворт за двије велике приче које ових дана заокупљају босанскохерцеговачко друштво више него многе сличне њима. Зашто? Па из једноставног разлога јер смо добили нове „народне издајнике“, при чему је тренутак одлуке темпиран.

Након 13 мјесеци опструкција и нерада од стране истих оних који сада журе у власт, најприје смо добили договор о формирању новог сазива Савјета министара и слању „програма реформи“у Брисел (за који још нико поуздано не зна да ли је ријеч о АНП-у), а онда и утврђивање коалиције „бошњачке репрезентације“ којој се прикључио и Жељко Комшић.

Тако се сада пред очима ипак пренеражене босанскохерцеговачке јавности, која је навикла на све и свашта, одигравају два паралелна политичко-клијентелистичка процеса, у којима се понекад баш и не зна ко ће кога и ко би кога, али се зна да и ови примачи и ови давачи силно желе да буду дио владајућих структура.

Осврнимо се стога часком на нови сазив Савјета министара БиХ.

Пресуђени криминалци, званичници са оптужницама за вратом, људи с купљеним факултетским дипломама, искомпромитовани страначки кадрови које више не воле ни у властитим партијама – требају обнашати највише финкције извршне власти у БиХ у наредне скоро три године!?

Како то све скупа изгледа бљутаво и фекалијски демонстрирали су у Павићевом ДНС-у, који треба да предложи нестраначког кандидата, па је тако фаворит лидера Павића био „Талијан“ Драшко Аћимовић, док је млади и амбициозни и надасве искомпромитовани Нешић предложио Млађена Божовића, пунца његовог брата. При томе, Божовићу као додатна препорука у биографији стоји да је био осуђен за мобинг и оптужен за корупцију.

Како би што више дестабилизовали коалицијског „партнера“ и додатноослабили моћ лидера Павића, из СНСД-а су, преко државног премијера, такође вишеструко искомпромитованог али и правоснажно осуђеног (!) Зорана Тегелтије, прихватили Божовића а не Аћимовића, правдајући такав потез небулозним појашњењима која вријеђају здрав разум.

И остало шаролико друштво из новог сазива Савјета министара изазива дубоку забринутост. Осим оних који, уз дубоку забринутост, изазивају и гађење. Тако ће једну од кључних позиција (спољна треговина и економски односи) обнашати Сташа Кошарац (СНСД), политичар са спорном факултетском дипломом и „бизнисмен“ из Источног Сарајева, који у екслузивног ресторану Рибњак (Топлик) у Источном Сарајеву продаје своју ракију „брљу“, гдје је као предсједавајући Клуба СНСД-а у Парламенту БиХ годинама доводио високе стране делегације.

 И свега ту имамо, од најмртвијег сукоба интереса, до обмане и преваре конзумената његове ракије рекламиране „као природне“, а што она никако није јер су то показали резултати анализа које је радио наш портал (прича „ТРАДИЦИЈА“ С ЕКСТРАКТ ДОДАТКОМ: Кошарац створио бизнис од продаје ракије сумњиве квалитете и кориштења утицаја).

И нико се због тога почешао није. Умјесто да је правна држава реаговала – Кошарац је награђен ексклузивном позицијом.

Заправо, не знамо ко је ту гори. Од Бисере Турковић (СДА), вјечитог интимуса породице Изетбеговић и будуће шефице бх, дипломатије, иначе повезане са Муслиманским братством, преко министра одбране Сифета Поџића (ДФ), који је својевремено гласао и подржао четничког војводу Николу Поплашена, па до Војина Митровића (СНСД), Вјекослава Беванде (ХДЗ), политичара који траје готово од пада Византије, или Хазима Ранчића (СДА) и Мије Крешића (ХДЗ), некадашњег замјеника министра безбједности који је отворено радио за хрватске обавјештајне службе а против властите државе.

(Инфорадар)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Б

20.12.2019 07:58

Синоц на друзењу пријатеља образованих неообразованих обицних људи дотакли смо се политике.Свима њима смо се насмијали. Имамо и ми ста да једемо и пијемо и са минималцем.Ста се мозе дјеца су нам отисла вани.Они наси вјецити непријатељи фино их хране и плате.Нико их не пита ко је делегап предсједник и сл.Према томе делегати јбт се ускоро це мо вас пљувати и гадјати камењем и вас и васу дјецу атамо наси непријатељи Нато и остали додро це нахранити и нас и насу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Б

20.12.2019 08:31

Ма такоооо је !!!!Укаљали су образ прије свега свој и својих породица до деветог кољена !!!а и клетве бораца радника пензионера дјеце задузене неродјене це их прогањати до деветог кољена!!јадни ли су и залосни и биједни!!!!! Народ прогледао у тудјем свијету видјели ста је правна дрзава!!!!па висе немогу лагати народ са својим гласилима и лазима!а сви предратни голаци подстанари хостаплери данас се мјере милионима и милијардама!!!а опљацкали народ и дрзаву!па се бахате дрско у својем царству безвласца свјетских размјера!!!лоповска приватизација опљацкана предузеца фабрике банке ресурси будзет оглодали својим тросковима од возног парка до резиденција авиона лимузина ликсуза невидјеног изнад европског!неце они Евтопу тамо има закон за све једнак!!! Пљацка стољецааа!!!!!!!

Name

Градјани заслузују

20.12.2019 11:36

Демократија је најбољи облик владавине који показује да народ има онакву власт какву заслузује. Церцил.

Name

Драган

20.12.2019 07:59

Да су образовани, морални, васпитани, цестити не би могли ни уци у политику. Миле је такав систем поставио, назалост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

20.12.2019 08:00

Елем по вама једино частан и поштен испаде Радончић. Да ли је баш тако?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ДРАГАН

20.12.2019 13:20

МИЛИНА ИНФРАСТРУКТУРА, ЛОПОВА. ШПИРИЋ, КРЕШИЋ, ПОЏИЋ, ПЕНДЕШ СУ ДОСQДИ ЛИ И БОГУ И НАРОДУ. ЛОПОВЧИНА ВОЈИН МИТРОВИЋ ДАЈЕ НАМ ПОВОД ДА ПЉУЈЕМО ПО ВАМА ГДЈЕ СЕ ГОД ПОЈАВИТЕ. СРАМОТЕ НАРОДНЕ.

Name

Лаки

20.12.2019 08:05

Све ово најбоље говори о менталном склопу грађана Бих а не о политачима за које нормалан човек зна да су то обични хоштаплери што значи какав народ таква власт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

20.12.2019 08:24

Нека их. Нек растуре и ово мало народа и дрзаве хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

20.12.2019 09:36

Ја исто ко и Миле сам кренуо са сточне пијаце ка милијардеру. Продајем паприке ,пуним вреће,около крупне а у средини ситне и покоја трула али ми се мама жали ,штуца јој се стално а ја знам зашто,спомињу је моји купци. Али још се нисам помјерио са пијаце,незнам шта сам погрешио у преписивању рецепта за успјех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вб

20.12.2019 10:03

ЈАДНИЈЕ БИТИ НЕ МОЖЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.12.2019 14:26

Ово је све С К Л Е П А Н О с брда и дола, по причи нормалних људи гора гарнитура никад није била, а дај Боже да никад и не буде. То је једна интересна група сумњивог морала којима је циљ пљачкати овај сиромашни народ с кормиларом ( на папиру) Зораном Тегелтијом, а у ствари главни актери ове пропасти су : Бакир Изетбеговиц, Милорад Додик са сатрапима из Републике Српске, Драган Цовиц и придружени чланови Комшиц и Радонциц. Они су нас довели довде и воде нас у даљи суноврат.

ОДГОВОРИТЕ