Данас облачно са слабом кишом, температура 17

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ прије подне биће промјенљиво облачно вријеме, мјестимично и са слабом кишом, послије подне са сунчаним интервалима и порастом дневне температуре до 17 степени Целзијусових.

Република Српска 20.12.2019 | 08:08
Данас облачно са слабом кишом, температура 17

Током дана суво, а слабих падавина биће на југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, поново топлије уз јачање југа, које ће у планинском појасу на моменте бити и олујне јачине.

Увече и у ноћи на суботу очекује се јаче наоблачење са запада и југозапада, али и даље претежно суво.

Нове падавине се поново очекују у току ноћи и до суботњег јутра у јужној половини земље.

Дуваће умјерен јужни и југозападни вјетар, у вечерњим часовима јаки удари југа на западу и сјеверозападу, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од 12 до 17 степени Целзијусових, а због фенског ефекта вјетра могуће је да понегдје на сјеверу на завјетринским странама планина температура буде и виша за степен два.

У централном планинском појасу температура ваздуха биће од пет до девет степени Целзијусових.

Температура јутрос у 7.00 часова: Бјелашница нула степени Целзијусових, Рудо један, Вишеград два, Србац три, Соколац четири, Чемерно и Добој пет, Бањалука, Калиновик, Хан Пијесак, Сребреница и Зеница шест, Мраковица, Приједор, Бијељина, Зворник и Невесиње седам, Дрвар и Рибник осам, Мркоњић Град, Нови Град, Гацко и Тузла девет, Шипово, Билећа и Требиње 10, Сарајево 11, Мостар 12, Столац 13 и Неум 15 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар