Фудбалски савез БиХ забринут за ФС Српске

Правни комитет Фудбалског савеза Босне и Херцеговине је на сједници одржаној јуче разматрао Информацију о Закључку Републичке управе за инспекцијске послове од 13. децембра 2019. године, достављену од Фудбалског савеза Републике Српске.

Босна и Херцеговина 18.12.2019 | 10:49
Фудбалски савез БиХ забринут за ФС Српске

Правни комитет НС БиХ је на овој сједници потврдио да је дана 21. аугуста 2019. године доставио своје Мишљење, а везано за питање могућности евентуалног сазивања Ванредне скупштине Фудбалског савеза Републике Српске, те питање изјашњавања о раду и гласања о повјерењу или неповјерењу предсједнику ФС РС.

"У вези разматране Информације о Закључку Републичке управе за инспекцијске послове, Правни комитет НС БиХ је става да није надлежан цијенити основаност или исправност предње наведеног Закључка. У погледу предње наведеног Закључка Републичке управе за инспекцијске послове, Правни комитет НС БиХ изражава забринутост због евентуалних посљедица са којима би се чланови НС БиХ или НС БиХ могли суочити приликом рјешавање спорних ситуација или провођење било каквих интерних процедура, када оно буде обављено уз интервенцију органа јавне власти, будући да је предње наведено поступање противно позитивно-правним прописима ФИФА-е, УЕФА-е и НС БиХ", наводе из Фудбалског савеза БиХ.

Подсјетимо, Миле Ковачевић разријешен је дужности предсједник Фудбалског савеза Републике Српске. Он је разријешен дужности на јучерашњој, ванредној, сједници ФС РС у Бањалуци. На сједници су била пристуна 44 од 55 делегата, а за кворум су потребна 42 делегата. Сви присутни су гласали за његову смјену.

Он је на овој функцији био од 30. новембра 2007. године, а на тој функцији наслиједио је Милана Јелића који је изненада преминуо. Функцију предсједника ФС РС привремено ће обнашати Душан Марковић, досадашњи потпредсједник.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Селман

18.12.2019 10:04

Спорт у Р.српској је највеца пљацка народних пара.Имамо 5 лига које су направљене само ради полтрона судија и делегата.Новац се извлаци и плацају се људи и кад утакмица нема.Треба плацати само прве 2 лиге остало нека се самофинанцирају или нека се гасе.коме треба пета лига па и цетврта гдје судије дуде у цизмама а играци играју у фармеркама.Вазно је да се плаца народним парама и на залост то косат милионе на годисњем нивоу.Пљацка се удрузенапо--опстинапред клуба..то је ланац за пљацку и требало би направит контроле уплата па цете видјети колико је пра пребацено на те рацуне а после подијељено..зато гаси такав спорт..јос горе је у карате спорту..о њима не треба тросити ријеци.

ОДГОВОРИТЕ